Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci hafta sona erdi: Galatasaray, gruptan çıkmayı garantiledi – Fenerbahçe, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek

UEFA Avrupa Ligi gruplarında beşinci hafta, dün (25 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Galatasaray, sahasında konuk ettiği Olimpik Marsilya’yı Alexandru Cicaldau, Duje Caleta-Car (KK), Sofiane Feghouli ve Ryan Babel’in attığı goller ile 4-2 mağlup ederek son hafta öncesi gruptan çıkmayı garantiledi. UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Olimpik Marsilya’nın gollerini, Arkadiusz Milik kaydetti. Fenerbahçe ise Olympiakos deplasmanına konuk oldu. Francisco Soares’in 90. dakikada attığı gol ile Yunanistan temsilcisine mağlup olan Fenerbahçe, böylelikle UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmiş oldu. Sarı-lacivertliler, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek. 

Galatasaray’dan Olimpik Marsilya karşısında futbol resitali

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun beşinci hafta maçında Olimpik Marsilya ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Tobias Stieler yönetti.

Galatasaray ve Olimpik Marsilya’nın dizilişleri

Galatasaray, NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya çok hızlı başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Cimbom, ilk net pozisyonunu 11. dakikada yakaladı. Sofiane Feghouli’nin ortasında topa dokunan Mbaye Diagne, üst direğe takıldı. Galatasaray, bu pozisyondan yalnızca bir dakika sonra ise öne geçti. Olimpik Marsilya savunmasının yaptığı hatayı iyi değerlendiren Alexandru Cicaldau, topu kapıp hemen Feghouli’ye aktardı. Cezayirli yıldız, rakibini şık bir çalımla geçerek yeniden Cicaldau’yu top ile buluşturdu. Rumen futbolcu ise kaleci Pau Lopez ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelere yolladı. Öte yandan Olimpik Marsilya, kalesinde gördüğü golün ardından oyuna ortak oldu. İlk net gol pozisyonuna 20. dakikada Luan Peres ile giren Fransa temsilcisi, bu pozisyonda direği geçemedi. Galatasaray ise 30. dakikada farkı ikiye çıkartarak iyice rahatladı. Ceza sahası içinde top ile buluşan Alexandru Cicaldau’nun içeriye çevirdiği top, Duje Caleta-Car’a çarpıp ağlar ile buluştu.

İki farklı geriye düşen Olimpik Marsilya, ilk yarının son dakikalarında baskısını artırarak soyunma odasına umutlu gitmeyi amaçladı. Ancak Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, 37. dakikada kaleci Fernando Muslera’yı, 42. dakikada ise üst direği geçemedi. Galatasaray, Alexandru Cicaldau ve Duje Caleta-Car’ın (KK) attığı goller ile ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. 

Fransa’ya en azından beraberlik ile dönmek isteyen Olimpik Marsilya, ikinci yarıya daha etkili başlayan taraftı. Arkadiusz Milik’in pasında savunma arkasına sarkan Bamba Dieng, kaleci Muslera’yı çalımlayarak şutunu çekti fakat meşin yuvarlağı dışarı attı. Galatasaray ise 64. dakikada harika bir organizasyon ile skoru 3-0’a getirdi. Ceza sahasının sol çaprazına top ile hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, arka direkte bekleyen Sofiane Feghouli’yi harika gördü ve Cezayirli de Kerem’in ikramını geri çevirmeyerek aradaki farkı üçe çıkardı. Galatasaray bu gol ile iyice rahatladı. Ancak Olimpik Marsilya, 69. dakikada penaltı kazanarak oyunda tutunmayı başardı. Milik, Kerem Aktürkoğlu’nun Bamba Dieng’e yaptığı müdahale sonrasında kazanılan penaltı vuruşunu kullanan isim oldu. Polonyalı, ilk vuruşunda Muslera’yı geçemese de seken topu tamamladı ve aradaki farkı ikiye indirdi. Olimpik Marsilya’nın golünün ardından oyundaki tempo düştü. Ancak goller yine de devam etti.

Dakikalar 83’ü gösterdiğinde Marcao’nun nefis pasında top ile buluşan Ryan Babel, oyuna girdikten saniyeler sonra meşin yuvarlağı filelere yolladı. Olimpik Marsilya ise Babel’in golünden yalnızca iki dakika sonra Arkadiusz Milik’in golü ile aradaki farkı yeniden ikiye indirdi. Karşılaşmanın son bölümünde skor üstünlüğünü korumayı başaran Galatasaray, üç puanı hanesine yazdıran ekip oldu. 

Olimpik Marsilya’yı 4-2 mağlup eden Galatasaray, puanını 11’e yükseltti ve son hafta öncesi gruptan çıkmayı garantiledi. Grubun diğer maçında Lazio, deplasmanda Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenerek gibi gruptan çıkmayı başaran diğer takım oldu. E Grubu’nun liderini belirleyecek Lazio-Galatasaray karşılaşması, 9 Aralık Perşembe günü İtalya’da oynanacak. 

Galatasaray-Olimpik Marsilya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Olimpik Marsilya karşısında sekiz kurtarış yapan Fernando Muslera, bu sezon Avrupa Ligi gruplarında en yüksek sayıya ulaşan kaleci oldu. (OPTA)

Galatasaray’ın Olimpik Marsilya galibiyeti paylaşımı:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu beşinci maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Pire’deki Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Mateu Lahoz yönetti.

Olympiakos ve Fenerbahçe’nin dizilişleri

Yunanistan deplasmanından puan veya puanlar ile dönmek isteyen Fenerbahçe, Georgios Karaiskakis Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça iyi başladı. Müsabakanın ilk dakikalarında Olympiakos hücumlarını önlemeyi başaran Sarı Kanaryalar, ilk net gol pozisyonuna 18. dakikada girdi. Ancak İrfan Can Kahveci’nin ceza sahası dışından çektiği sert şut, kaleci Tomas Vaclik’in bakışları arasında direkten döndü. Fenerbahçe, 20. dakikada ise Merghim Berisha ile büyük bir fırsat yakaladı. İrfan Can’ın pasında top ile buluşan Berisha’nın şutu, az farkla auta çıktı. Ancak Olympiakos, 20. dakikadan itibaren oyunun kontrolünü eline almayı başardı. İlk devrede ise gol sesi çıkmadı. 

Olympiakos, ikinci yarının neredeyse tamamına hükmetti. Mady Camara ile 47. dakikada önemli bir pozisyondan eli boş dönen ev sahibi, kalan bölümde ise ayağa kısa paslar yaparak topun hakimi olmaya devam etti. Ancak Fenerbahçe, savunmada Kim Min Jae’nin önderliğinde maçın son dakikasına kadar Olympiakos’a fırsat tanımadı. Temsilcimiz, 90. dakikada ise kalesinde gördüğü gol ile yıkıldı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Francisco Soares, Oleg Reabciuk’un yerden kestiği sert topu gelişine çektiği şut ile tamamlayarak takımını galibiyete taşıdı. 

Yunanistan deplasmanından eli boş dönen Fenerbahçe’nin son hafta öncesi gruptan çıkma şansı kalmadı. Sarı-lacivertliler yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek. Grubun diğer maçında ise Eintracht Frankfurt ile Royal Antwerp, 2-2 berabere kaldı. Eintracht Frankfurt da bu beraberliğin ardından tıpkı Olympiakos gibi yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmeyi garantiledi. 

Olympiakos-Fenerbahçe karşılaşmasının özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci haftanın sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.