Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alparslan Türkeş anmasına 50 kişilik bir grup saldırdı

Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen “Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü” anmasında kavga çıktı. Yenimahalle Belediyesi’ne ait salonda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 50 kişilik bir grup saldırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü için Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da, Yenimahalle Belediyesi’ne ait salonda anma toplantısı düzenlendi.

Türkeş’in ölümünün ardından bir süre MHP Genel Başkanlığı’na vekalet eden Muhittin Çolak, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülend Yahnici ve eski MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak‘ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe yaklaşık 50 kişilik bir grup saldırdı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, saldırı görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Ve polis işbirliği ile saldırı başladı” diye yazdı.

MHP Ankara İl Başkanı Baştuğ: “Devlet Bahçeli’ye ihanet edenler, Alparslan Türkeş’i anamaz”

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, dün (27 Kasım) sosyal medya hesabından etkinliğe karşı paylaşımlarda bulunmuştu.

Baştuğ’un paylaşımları şöyle:

“Alparslan Türkeş Vakfı, Başbuğumuzu anma programı düzenleyecekmiş. Konuşmacılar: Muhittin Çolak , Şevket Bülent Yahnici, Ali Uzunırmak. O Halde Soruyoruz? Muhittin Çolak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i 5 bin dolara satmadın mı? Şimdi çıkıp hangi yüzle Başbuğumuzu anlatacaksın. 

Ş. Bülent Yahnici Kayınbaban Dündar Taşer Bey ve Başbuğumuzun kabrine gidip de bir dua okudun mu? Şimdi çıkıp Başbuğumuza olmayan vefanı mı anlatacaksın. Ali Uzunırmak, Başbuğumuzun ‘Ülkücülük MHP’de olur lafına rağmen davayı satıp İP’e gitmedin mi? Şimdi çıkıp da davayı, Başbuğumuzu nasıl sattığını mı anlatacaksın. Bu program için CHP’li belediyelerden destek aldınız mı? Kurduğunuz vakfın sponsoru CHP’li Mansur Yavaş mı? Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e, liderimiz sayın Devlet Bahçeli’ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir.”

Ülkü Ocakları Başkanı: “Rahat uyu başbuğum”

Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel de bugün (28 Kasım) sosyal medya hesabından, “Dün Başbuğumuza ihanet edip bugün Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırmayı meslek edinenler şunu iyi bilsin ki ülkücüler dimdik ayakta ve hepsinin hesabını bir bir sormaya devam ediyor. Rahat uyu Başbuğum” açıklamasını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.