Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cesur Belenenses direnemedi: Koronavirüs vakaları yüzünden sahaya dokuz kişi çıkan Belenenses, Benfica’ya 7-0 kaybetti

Portekiz Premier Ligi’nde dün gece (27 Kasım) oynanan Belenenses-Benfica maçında eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. Ligin 12. haftasında lider Benfica’yı konuk eden Belenenses, takımda 14 futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle karşılaşmaya ikisi kaleci olmak üzere dokuz kişi başlamak zorunda kaldı. İlk 45 dakikada kalesinde yedi gol gören ev sahibi, ikinci yarıya yedi kişi çıktı ve bir oyuncusunun daha sakatlanmasının ardından maçın hakemi karşılaşmayı bitirdi.

Belenenses-Benfica maçı tarihe geçti

Portekiz Premier Ligi, dün gece (27 Kasım) futbol tarihine geçen bir olaya sahne oldu. Ligin 12. haftasında lider Benfica’yı konuk eden Belenenses, maç öncesi yapılan testlerde 14 futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle karşılaşmaya dokuz kişi başlamak zorunda kaldı. Ev sahibinin sahaya sürdüğü dokuz kişilik kadrosunda normal mevkisi kaleci olan iki futbolcu da vardı. Bu isimlerden Joao Monteiro, maç boyunca orta saha bölgesinde oynadı. Öte yandan Benfica, oldukça kötü bir durumda olan Belenenses’e acımadı. Jorge Jesus’un öğrencileri, Eduardo Kau (KK), Haris Seferovic (2), Julian Weigl, Darwin Nunez’in (3) attığı goller ile ilk yarıyı 7-0 önde tamamladı. İlk 45 dakikada kalesinde yedi gol gören Belenenses, ikinci yarıya yedi kişi çıkmayı tercih etti. Talihsizliklerin yakasını bırakmadığı mavi-beyazlılar, orta sahada oynamak zorunda kalan kaleci Joao Monteiro’nun 48. dakikada sakatlanmasıyla altı kişi kaldı. Maçın hakemi Manuel Mota ise her iki takımın da yetkilileriyle görüşerek karşılaşmayı 48. dakikada bitirdi. 

Belenenses Başkanı Rui Pedro Soares, maç sonrası gözyaşlarına hâkim olamadı. 

Belenenses-Benfica maçı neden ertelenmedi?

Belenenses Başkanı Rui Pedro Soares, takımda yaşanan koronavirüs vakalarına rağmen maçın ertelenmesini istemedi. “Kadroya kayıtlı 38 oyuncumuz var ve hepsine güveniyoruz” diye konuşan Soares, tüm itirazlara rağmen maça çıkma konusunda ısrarlı bir tutum sergiledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.