Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni video mesajı: “Milyonlarca çocuğumuz derin bir yoksulluk içinde yaşıyor, soğuk odalarda uyuyor, aç karnına ders çalışıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video mesajı paylaştı. Derin yoksulluğa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Milyonlarca çocuğumuz derin bir yoksulluk içinde yaşıyor. Soğuk odalarda uyuyor yavrularımız, aç karnına ders çalışıyorlar, okula gidemiyor bir kısmı. Yetersiz beslenme hasta ediyor onları. Biliyor musunuz, bu çocukların boyları uzamıyor. Kimse duvara boylarının ölçüsünü de yazmıyor zaten. Hastalıklar, bu çocuklarımızın zihinsel kapasitesini ve fiziksel gelişimini derinden etkiliyor. Çocuklarımız, hayatları boyunca bu yoksulluğun izlerini, yaralarını taşımak zorunda kalıyorlar” dedi. AKP iktidarını “saray hükümeti” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar yani bu saray hükümeti halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bile isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç çocukların anne ve babalarının emeğini daha da değersizleştirerek, ucuz emek olarak emperyalistlere satacağını açık bir dille, bağırarak her yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya kalkan bir iktidarla karşı karşıyayız” diye konuştu.


“Bu topraklarda hiç bitmedi bir dilim kuru ekmeğin kavgası”

Sözlerine “Sevgili halkım” diye başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Konuşmamız gereken bazı önemli meseleler var. Derin bir ekonomik krizin içindeyiz. Gidiyoruz hep beraber bir kıyamete. Ancak kanımca halkımız gerçekte olup biteni tam olarak idrak edebilmiş değil. Amacım bu videoyla olup biteni anlaşılır bir şekilde anlatabilmek. Sizden ricam tüm önyargılarınızı birkaç dakikalığına bir kenara bırakmanız ve beni kulağınızla değil kalpten dinlemenizdir. Dinleyin çünkü yoksulluğumuzu, yaşatılan derin yoksulluğu konuşmamız lazım. Bu topraklar yoksulluğa hiç yabancı olmadı maalesef. Yeni bir şey değil ki bizlerin yoksulluğu. Hükümetler geldi gitti yıllar boyu. Ne muktedirler gördü bu topraklar ama kaderimiz hiç değişmedi. Bu topraklarda hiç bitmedi bir dilim kuru ekmeğin kavgası” diye konuştu.

“Bu fukaralığı, bu kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam ne yapayım ben iktidarı”

“İktidar olmak bana yetmiyor. Hayatımın bu aşamasında ardımda bırakacağım mirası düşünüyorum ben geceleri” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu fukaralığı, bu kuru ekmek kavgasını düşünemiyorsam, ne yapayım ben iktidarı” dedi.

Gazetecilere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sevgili gazeteciler lütfen artık ‘strateji’ falan demeyin. Strateji bizim işimiz değildir, o gençlerin işi. Ben milletimle helalleşme aşamasına geçmiş bir siyasetçiyim. Benim öyle stratejilerle falan işim olmaz” ifadesini kullandı.

“Milyonlarca çocuğumuz derin bir yoksulluk içinde yaşıyor”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında çocuk yoksulluğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

Sevgili dostlarım, Allah biliyor ya, ben hiç sevmedim bu çağı. Bu ismine ‘modern’ dediğimiz, hakkaniyetsiz çağda öyle bir bencillik seviyesine gelmiş durumdayız ki milyonlarca çocuğumuz derin bir yoksulluk içinde yaşıyor. Farkında bile değiliz. Soğuk odalarda uyuyor yavrularımız, aç karnına ders çalışıyorlar., okula gidemiyor bir kısmı. Yetersiz beslenme hasta ediyor onları. Biliyor musunuz, bu çocukların boyları uzamıyor. Kimse duvara boylarının ölçüsünü de yazmıyor zaten. Hastalıklar, bu çocuklarımızın zihinsel kapasitesini ve fiziksel gelişimini derinden etkiliyor. Çocuklarımız, hayatları boyunca bu yoksulluğun izlerini, yaralarını taşımak zorunda kalıyorlar. Bu çocuklara mutlu bir yaşam sürme hakkını tanımak hem iktidarların ahlaki bir yükümlülüğüdür hem de ekonomik bir zorunluluktur. Bunu sağlamak bu çocukların Kemal dedesinin de en önemli hedefi olacak. Nefsine yenilen sorumsuz liderler ve iktidarlarının yapamadığını ben yapmak istiyorum.

“Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar yani bu saray hükümeti halkımızı bile isteye daha da fakirleştiriyor”

“Hayatımın bu aşamasında neyleyim ben sarayları, paraları. Ben nefsimi körelteli çok uzun yıllar oldu. Tek bir muradım var benim o da gelecekte milletimin bana dua etmesidir. Bu kadar” diyen Kılıçdaroğlu, ekonomide son yaşananları da şöyle değerlendirdi:

Gelelim şimdi ekonomide son yaşananlara. ‘Bugüne kadar iktidarlar nefislerini köreltemediler’ dedim. Ancak bu saray hükümeti faklı. Türkiye tarihinde ilk defa, bir daha söylüyorum, Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar yani bu saray hükümeti halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bile isteye halkımızı daha da fakirleştiriyor. Bu karnı aç çocukların anne ve babalarının emeğini daha da değersizleştirerek, ucuz emek olarak emperyalistlere satacağını açık bir dille, bağırarak her yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya kalkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Emeğinizin değeri ucuzlayacak ki batılının dolarına peşkeş çekilebilsin. Sarayın gelecek için ülkemize artık tek bir vaadi var o da emekçinin sömürüsü. Siz çalışacaksınız sevgili halkım, batının refahı daha da artacak, budur vaatleri.”

“Ben ekonomik büyümeye inanıyorum elbette ama benim için eşit bir gelir dağılımı, hakkaniyetsiz ve fakirleştiren bir büyümeden çok daha önemli” diyen Kılıçdaroğlu, hedefinin yoksulluk oranını çok hızlı bir şekilde azaltmak ve sosyal adaleti sağlamak olduğunu vurguladı.

“Ben fakirliği söküp atarsam bu topraklardan halkımın duasını alırım, işte o da bana yeter”

Kılıçdaroğlu video mesajında konuşmasına şöyle devam etti: “Ben hem büyümenin hem de daha fazla eşitliğin mümkün olduğuna inanıyorum. Ban fakir fukaranın iyice fakirleştirilmesi üzerinden ihracatçıların daha çok dolar kazanmasına katiyen karşıyım. Ben yoksul kesimlerimizin en azından orta gelir düzeyine taşınması gerektiğine inanıyorum. Ben sosyal demokratım arkadaşlar. Bir daha ifade edeyim, ben sosyal demokratım arkadaşlar. CHP de sosyal demokrat bir partidir. Ben sosyal devlete inanırım. Ben fakirliği söküp atarsam bu topraklardan, halkımın duasını alırım, işte o da bana yeter.” .

Oy değildir mesele, çocuklarımızdır”

Kılıçdaroğlu, konuşmasını bu sözlerle bitirdi:

“Açık ve net olarak bir kez daha söyleyeyim. Bu fakirleştirme süreci kabul edilebilir bir şey değildir. Ve sırf, ‘Nasıl olsa iktidar buradan oy kaybedecek’ diye arkama yasalanıp bu olup biteni izleyemem. Oy değildir mesele, çocuklarımızdır. Hiçbir çocuğumuzun yatağa aç girmemesidir. İşte bu yüzden, bu organize kötülükle kavga edeceğim, kavga edeceğiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.