Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Copa Libertadores’te şampiyon Palmeiras

Güney Amerika’nın en büyüğü, dün gece (27 Kasım) oynanan Palmeiras-Flamengo karşılaşması ile belli oldu. Nefesleri kesen Copa Libertadores finalinin normal süresi, Raphael Veiga ve Gabriel Barbosa’nın karşılıklığı attığı goller ile 1-1 sona erdi. Palmeiras, uzatma devrelerinde ise Deyverson’un attığı gol ile rakibini mağlup etti ve üst üste ikinci kez Copa Libertadores’te mutlu sona ulaşmayı başardı. 

Palmeiras, üst üste ikinci kez Güney Amerika’nın en büyüğü

Uruguay’ın Montevideo şehrinde yer alan Centenario Stadyumu, Brezilya’nın iki büyük kulübü Palmeiras ile Flamengo’nun karşılaştığı Copa Libertadores finaline ev sahipliği yaptı. Son iki sezonun şampiyonunu karşı karşıya getiren final, nefesleri kesti. Palmeiras, maçın henüz 5. dakikasında Raphael Veiga’nın golü ile öne geçti. Ancak Palmeiras, skor üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar korumayı başaramadı. Kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran Flamengo, aradığı golü 72. dakikada Gabriel Barbosa ile buldu. Palmeiras filelerine yolladığı gol ile bu sezonki 11. golünü kaydeden Barbosa, böylelikle kupa tarihinde en fazla gol atan futbolcu oldu. Dev final, Raphael Veiga ve Gabriel Barbosa’nın karşılıklığı attığı goller ile 1-1 sona erdi ve kupanın sahibini uzatma devreleri belirledi. 

Uzatmaya giden finalde sahneye Palmerias forması giyen Deyverson çıktı. Uzatma devrelerinin hemen başında oyuna dahil olan 30 yaşındaki santrfor, Andreas Pereira’nın tarihe geçecek hatasından faydalanarak 95. dakikada fileleri sarstı. Attığı golün ardından gözyaşlarına hâkim olamayan Deyverson, Palmeiras forması ile bundan önceki son golünü 10 Nisan 2019 tarihinde kaydetmişti. Palmeiras, Deyverson’un golü ile rakibini 2-1 mağlup etti ve üst üste ikinci kez Copa Libertadores’te mutlu sona ulaşmayı başardı. Öte yandan Palmeiras’ta top koşturan Galatasaray’ın eski oyuncusu Felipe Melo, 113. dakikada oyuna dahil oldu.  

Tarihinde üçüncü kez Copa Libertadoresi kazanan Palmeiras, Boca Juniors’ın ardından (2000 ve 2001) kupayı arka arkaya kazanan ilk ekip oldu. 

Palmerias’a kupayı getiren Deyverson, maçın ardından büyük sevinç yaşadı. 

https://twitter.com/Palmeiras/status/1464731028422070282?s=20

Palmeiras’ta top koşturan Galatasaray’ın eski oyuncusu Felipe Melo, kariyerindeki 15. kupasını kazandı.

https://twitter.com/futbolarena/status/1464725237321322497?s=20

Palmeiras-Flamengo karşılaşmasının özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.