Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 14. hafta devam ediyor: GZT Giresunspor, Beşiktaş karşısında tarihi bir galibiyet aldı

Süper Lig’de 14. hafta, dün (27 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından devam etti. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği GZT Giresunspor’a Fousseni Diabate (P), Ibrahima Balde, Serginho ve Joe Champness’in attığı goller ile 4-0 mağlup oldu. Müsabakanın 39. dakikasında Necip Uysal’ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalan Beşiktaş, aldığı bu mağlubiyet ile son 12 resmi maçında 10. yenilgisini almış oldu. 

Günün diğer maçlarında Fraport TAV Antalyaspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor’u 3-0 mağlup ederken, Çaykur Rizespor ise Yukatel Kayserispor’u 1-0 yendi. 

Beşiktaş, GZT Giresunspor karşısında hezimete uğradı

Beşiktaş, Süper Lig’in 14. haftasında GZT Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan müsabakaya ev sahibi hızlı başladı. Seyircisinin desteği ile oyunu GZT Giresunspor kalesine yıkan Beşiktaş, ilk tehlikeli gol pozisyonuna 9. dakikada girdi. Ancak kaleci Okan Kocuk, Rachid Ghezzal’ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta gole izin vermedi. 12. dakikada da Valentin Rosier ile gole yaklaşan Beşiktaş, bu pozisyondan 10 dakika sonra ise kalesinde golü gördü. Hakem Hüseyin Göçek, Serginho’nun kafa vuruşunda Rosier’in topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi. GZT Giresunspor’da kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Fousseni Diabate, takımını öne geçirdi. Beşiktaş filelerini sarsan Diabate, böylelikle bu sezonki dördü penaltıdan olmak üzere beşinci golünü atmış oldu. Yeşil-beyazlılar, öne geçmesinin ardından oyuna ortak olmayı başardı. Maçın kırılma anı ise 39. dakikada yaşandı. Siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusu Necip Uysal, orta saha çizgisinde Diabate’ye sert bir müdahalede bulundu. Hakem Hüseyin Göçek, VAR uyarısının ardından bu müdahalesi nedeniyle Necip’e kırmızı kart gösterdi. Karadeniz temsilcisi, ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

39. dakikada 10 kişi kalan ve soyunma odasına 1-0 geride giden Beşiktaş, ikinci yarının hemen başında bir şok daha yaşadı. Kaleci Mert Günok’un büyük hatası sonucu topla buluşan Ibrahima Balde, meşin yuvarlağı filelere yollayarak aradaki farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş, kalesinde gördüğü bu golün ardından oyundan tamamen koptu. GZT Giresunspor ise gollerine devam etti. Hakan Keleş’in öğrencileri, 64. dakikada Serginho’nun golü ile skoru 3-0’a getirdi. Öte yandan Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmanın kalan dakikalarında futbolcularına yoğun protestoda bulundu. Tribündeki taraftarların bu süre zarfında tek alkışladığı isim, 20 yaşındaki Can Bozdoğan oldu. Maçın son dakikasında ise oldukça talihsiz bir pozisyon yaşandı. Joe Champness’in boş kaleye golünü attığı pozisyonda çime takılarak dengesini kaybedip yere düşen Mert Günok, sakatlanarak yerini Ersin Destanoğlu’na bıraktı. GZT Giresunspor, Champness’in 90. dakikada attığı gol ile karşılaşmadan 4-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 

GZT Giresunspor’a 4-0 yenilerek son 12 resmi maçında 10. yenilgisini alan Beşiktaş, 20 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi ise 16 puana yükseldi.

Beşiktaş, Mert Günok’un sol dizinde ön çapraz bağ ve menisküs yaralanması tespit edildiğini açıkladı. 

GZT Giresunspor’un Beşiktaş galibiyeti paylaşımı:

https://twitter.com/Giresunspor/status/1464656937396621312?s=20

Süper Lig’in 14. haftasında şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Adana Demirspor 0-0 Kasımpaşa 

Medipol Başakşehir 0-0 Altay

Fraport TAV Antalyaspor 3-0 Aytemiz Alanyaspor

Çaykur Rizespor 1-0 Yukatel Kayserispor

Beşiktaş 0-4 GZT Giresunspor

Süper Lig’in 14. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

28 Kasım Pazar

Gaziantep FK-İttifak Holding Konyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük-Trabzonspor

Demir Grup Sivasspor-Atakaş Hatayspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-Galatasaray

29 Kasım Pazartesi

Göztepe-Fenerbahçe

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.