Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlıyor – İşçi sendikaları yarın açıklamada bulunacak

Asgari ücreti zammı için görüşmeler 1 Aralık Çarşamba günü başlıyor. İşçi sendikaları, yarın (30 Kasım) ayrı yerlerde ama aynı saatte asgari ücret konusunda aldıkları kararı açıklayacak. Asgari ücret, 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanıyor. 

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret maratonu başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Aralık Çarşamba günü toplanıyor.

Türk-İş kaynaklarından edinilen bilgiye göre ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenecek. Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi düzenlenen toplantılar bu yıl yüz yüze yapılacak.

Bakan Bilgin: “Türk-İş ile uzlaşmaya yakınız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Türk-İş ile bu konuda uzlaşmaya yakınız” diye konuştu. 

Türk-İş’in “Pandemi Döneminde Çalışma Hayatında Kadın” konulu eğitim seminerinde konuşan Bakan Bilgin, “Asgari ücret konusunda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın tavrı çok açık, emeği koruyacak. Bu rakamın, toplumu tatmin edecek, toplumda adalet duygusunu pekiştirecek, onu güçlendirecek, ‘Burada işçiler sahipsiz değildir, devlet sosyal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır’ kanaatini yerleştirecek bir seviyede olacağına inanıyorum. Ben de bu anlayıştayım ve Sayın Atalay bu konuda uzlaşma içindeyiz” dedi. 

Sendikalardan eşzamanlı açıklama

Diğer yandan, yarın (30 Kasım) Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), eşzamanlı “asgari ücret” açıklamasında bulunacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.