Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 14. hafta devam ediyor: VavaCars Fatih Karagümrük’ü mağlup eden Trabzonspor, namağlup liderliğini sürdürdü – Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a diş geçiremeyen Galatasaray’ın Trabzonspor ile puan farkı 14’e çıktı

Süper Lig’de 14. hafta, dün (28 Kasım) oynanan karşılaşmaların ardından devam etti. Trabzonspor, deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü Djaniny (P) ve Abdülkamir Ömür’ün attığı goller ile 2-0 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü. Galatasaray ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk oldu. Rakibine diş geçiremeyerek sahadan 0-0’lık beraberlik ile ayrılan sarı-kırmızılılar, lider Trabzonspor’un 14 puan gerisine düştü. 

Günün diğer maçlarında Gaziantep FK, İttifak Holding Konyaspor’u 3-2 mağlup ederken Demir Grup Sivasspor ise Atakaş Hatayspor’u 4-0 yendi. 

Trabzonspor, yoluna doludizgin devam ediyor

Süper Lig’in 14. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın henüz birinci dakikasında VavaCars Fatih Karagümrük kalesinde Djaniny ile tehlike yaratan Trabzonspor, bu pozisyondan eli boş döndü. Bu pozisyonun ardından da baskılı oyununu devam ettiren Trabzonspor, 14. dakikada penaltı kazandı. Hakem Cüneyt Çakır, VAR’dan gelen uyarı sonrasında Derrick Luckassen’in müdahalesi ile yerde kalan Djaniny’nin pozisyonunu penaltı olarak değerlendirdi. Kazanılan penaltıyı da Djaniny kullandı. 30 yaşındaki forvet, kullandığı penaltı vuruşunda kaleci Emiliano Viviano’yu geçemedi. Ancak Cüneyt Çakır, Viviano’nun çizgi ihlali yaptığı gerekçesiyle penaltıyı tekrarlattı. Djaniny, tekrarlanan penaltı atışında meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı ve takımını öne geçirdi. Trabzonspor, öne geçmesinin ardından oyunun temposunu düşürdü. Öte yandan bordo-mavililer, 45+2. dakikada inanılmaz bir pozisyon kaçırdı. Djaniny’nin pasında top ile buluşan Anthony Nwakaeme, uygun durumda olmasına rağmen adeta imkansızı başararak topu ağlara yollayamadı. Müsabakanın ilk yarısı, bu pozisyonun ardından sona erdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden VavaCars Fatih Karagümrük, ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf oldu. İlk net pozisyonuna ise 49. dakikada giren ev sahibi, Emre Mor ile mutlak bir gol şansından faydalanamadı. Öte yandan Trabzonspor, 62. dakikada Abdülkadir Ömür ile aradaki farkı ikiye çıkartarak maçı koparmayı başardı. Anthony Nwakaeme’nin pasında top ile buluşan genç futbolcu, harika bir şuta imza atarak fileleri sarstı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında VavaCars Fatih Karagümrük’e fırsat tanımayan Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndan 2-0’lık galibiyet ile döndü. 

VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup eden Trabzonspor, puanını 36’ya yükseltti ve namağlup liderliğini sürdürdü. Ev sahibi ise 22 puanda kaldı. 

Süper Lig’de 26 maçtır yenilmeyen Trabzonspor (15 galibiyet, 11 beraberlik), 1995’ten (26 maç) bu yana en uzun serisini tekrarladı. (OPTA)

Galatasaray, zirve yarışında bir yara daha aldı

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray ile kozlarını paylaştı. Yeni Malatya Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan müsabaka düşük bir tempoda başladı. Sık sık fauller ile duran müsabakanın ilk yarısında her iki ekip de gol pozisyonu üretmekte zorlandı. İlk 45 dakika, golsüz eşitlikle sona erdi. 

Mutlak üç puan parolası ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısına çıkan Galatasaray, ikinci yarıya çok hızlı başladı. Patrick van Aanholt’un ortasında top ile buluşan Mbaye Diagne’nin vuruşu, yan direkten dönerek kaleci Ertaç Özbir’de kaldı. Ataklarına hız kesmeden devam eden Galatasaray, 48. dakikada ise Alexandru Cicaldau ile gole yaklaştı. Ancak Ertaç Özbir, Rumen futbolcunun vuruşunda uzak köşeye giden topu kurtardı. Öte yandan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, Galatasaray’ın etkili başlangıcını yavaşlatmayı başardı. Sarı-kırmızılılar ise son 15 dakikada tüm riskleri alarak rakip kaleye yüklenmeye başladı. Bu bölümde Kerem Aktürkoğlu ile pozisyona giren Galatasaray, en büyük tehlikesini ise Halil Dervişoğlu ile yakaladı. Ancak Ertaç Özbir, Halil’in şutunda savunmaya çarpan topu harika bir refleksle kurtararak gole izin vermedi. 90+5. dakikada Halil ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamayan Galatasaray, Malatya deplasmanından bir puan ile dönmek zorunda kaldı. 

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a diş geçiremeyen Galatasaray, puanını 22’ye yükseltti. Sarı-kırmızılılar, böylelikle lider Trabzonspor’un 14 puan gerisine düşmüş oldu. Ev sahibi ise 13 puanda kaldı. 

Galatasaray karşısında 10 çalım atan Mounir Chouiar, bu sezon Süper Lig’de bir maçta en yüksek sayıya ulaşan isim oldu. (OPTA)

Galatasaray, Süper Lig’in üç puanlı sisteme geçtiği 1987-1988 sezonundan bu yana 14’üncü maçlar sonunda 2010-2011’in (17) ardından en az puan topladığı sezonu geçiriyor (22). (OPTA)

Süper Lig’in 14. haftasında şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Adana Demirspor 0-0 Kasımpaşa 

Medipol Başakşehir 0-0 Altay

Fraport TAV Antalyaspor 3-0 Aytemiz Alanyaspor

Çaykur Rizespor 1-0 Yukatel Kayserispor

Beşiktaş 0-4 GZT Giresunspor

Gaziantep FK 3-2 İttifak Holding Konyaspor

VavaCars Fatih Karagümrük 0-2 Trabzonspor

Demir Grup Sivasspor 4-0 Atakaş Hatayspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-0 Galatasaray

Süper Lig’de 14. hafta bugün (29 Kasım) saat 20.00’de oynanacak Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.