Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası elemeleri grup maçında Büyük Britanya’yı 84-67 mağlup etti

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası elemeleri B Grubu’ndaki ikinci maçında Büyük Britanya’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda 84-67 mağlup etti.

Anadolu Efes’in Fenerbahçe Beko ile karşılaştığı EuroLeague maçından sonra milli takıma katılan Shane Larkin, 22 sayı, 8 asist, 4 ribaund ile yıldızlaştı. Bazı anlarda takımı konsolla yönetiyormuş izlenimi veren Buğrahan Tuncer 17 sayı, 12 asist; Metecan Birsen ise 11 sayı, 12 ribaund ile double double yaptı.

Larkin, Buğrahan ve Metecan’ın performanslarından kesitler:

Büyük Britanya’da Dan Clark, Gabriel Olaseni ve Tarık Phillip üçlüsü 67 sayının 46’sını kaydetti. Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene galibiyetin ardından şu açıklamaları yaptı: 

“Büyük Britanya karşısında önemli bir galibiyet aldık ama biz bugün de iyi oynamadık. Kötü başladığımız ama sonrasında reaksiyon verdiğimiz bir maç oldu. Ev sahibi olmanın getirdiği bir avantaj bu… Maalesef ritimsiziz. Burada kazanmamız bir şeyi telafi etmedi, Belarus maçını unutmuyoruz. Deplasman galibiyetine ihtiyacımız var. Bu karşılaşmada iki karar verici oyuncu bizimleydi, Melih ve Shane’in katkısı önemliydi. Ancak onlar da olmasa, iki maç arasında bu kadar fark olmamalıydı. Kazandığımız için seviniyoruz ama deplasmanda kaybettiğimiz Belarus maçı için de üzülmemiz gerekiyor.

Türk oyuncuların bu sistemde ritimde kalması zor. Tolga ve Metecan inişler çıkışlar yaşıyor. Buğrahan çok değerli bir oyuncu… Kulüp ortamlarında bu oyuncular yeterli süre alamasa da daha fazla hazırlık yapmaları gerekiyor. Kimsenin niyeti kötü değil ama en fazla mağdur olan da milli takım. EuroLeague’e giden oyuncuları alma ve antrenman yapma şansımız yok. Bu kadar kısa sürede bu kadar tecrübeli oyuncuyla, herkesin hazır gelmesi lazım.”

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri B Grubu’ndaki üçüncü ve dördüncü maçlarını, elemelerin ikinci maç penceresinde oynayacak. 12 Dev Adam, 25 Şubat 2022’de deplasmanda, 28 Şubat 2022 tarihinde evinde B Grubu’ndaki üçüncü rakibi Yunanistan ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler