Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti

Sosyal medya platformu Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, görevinden istifa etti. Twitter, Dorsey’in yerine CEO olarak şirketin teknoloji sorumlusu Parag Agrawal’ın getirildiğini duyurdu.

Jack Dorsey istifa kararının ardından paylaştığı mesajında, “Şirketimizde 16 yıldır görev yaptıktan sonra, nihayet ayrılma zamanım geldiğine karar verdim” dedi. Twitter’ın “devam etmeye hazır” olduğunu ve halefi Agrawal’a güven duyduğunu belirten Dorsey, “Yeteneği, kalbi ve ruhu için minnettarım. Liderlik etme zamanı geldi” diye konuştu.

Dorsey’in görevi bırakma kararının ardından Twitter’ın hisseleri yüzde 10 oranında yükseldi. Daha sonra Twitter’ın borsadaki işlemleri geçici olarak durduruldu.

Jack Dorsey

2011 yılında Twitter’da çalışmaya başlayan Agrawal, 2017’den itibaren firmanın teknolojiden sorumlu başkanlık görevini yürütüyordu.

“Twitter’ı seviyorum”

Dorsey, 28 Kasım günü sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında “Twitter’ı seviyorum” demiş ve bu tweetinin beğeni sayısı 68 binin üzerine çıkmıştı.

CNBC, Dorsey’in istifasını kamuoyuyla ilk paylaşan kanal oldu.

2006 yılında Twitter’ı kuran ve ertesi yıl CEO olan 45 yaşındaki Dorsey, Twitter’ın dört kurucu ortağından biriydi. Diğer kurucu ortaklar ise Biz Stone, Evan Williams ve Noah Glass’tı.

Kaynak: Reuters, BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.