Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: “Cumhur İttifakı’nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, bugünkü (30 Kasım) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. MYK’da 2022 asgari ücret miktarı ve TL’nin değer kaybetmesi görüşüldü. Bülent Arınç’ın adaylık açıklamalarına cevap veren Çelik, Cumhur İttifakı’nın adayının AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. 

“3 Aralık tarihinde engelli öğretmen ataması yapılacak” 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta sonunda engelli vatandaşlarla bir araya geldiğini ve engelli vatandaşlara dönük pozitif ayrımcılığın yürürlüğe girdiğini belirten Çelik, “Dünyada ilk defa engelliler için merkezi bir sınav yürürlüğe konulmuştur. 3 Aralık’ta engelli öğretmen ataması yapılacak. Bütün bu yaklaşımları bir yardım değil, hak olarak görüyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyareti ile birlikte dış politika görüşmelerinin devam edeceğini belirten Çelik, “Körfez ile yeni sayfaların açılması ve başka ülkelerle de bu sayfaların açılacak olması, dış politikada derinleşmenin ve bazı sorunların yeni aşamalarda çözüme kavuşmasının göstergesidir” diye konuştu.  

Sözcü Çelik, Bülent Arınç’ın “Devlet Bahçeli ‘Bizim adayımız Erdoğan’dır’ dedi ama AKP böyle bir şey demedi” sözlerine ise şöyle yanıt verdi:  

“Cumhur İttifakı’nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır. AKP’den bir açıklama yapılmadığı da doğru değildir. Yani bu hemen hemen her il danışma meclisimizde, hemen hemen bütün il kongrelerimizde, teşkilatlarımızda, belediye başkanlarımızla bir araya geldiğimiz her zeminde, bütün AKP kurmayları, AKP yöneticileri arkadaşlarımız bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. Tabanımızın, vatandaşlarımızın görüşü budur. Hiçbir gölgeli alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız Cumhur İttifakı’nın adayıdır. Defalarca açıklandı. Bu apaçık bir gerçek.” 

“Rakam şu olmalı gibi söylemem doğru olmaz”

Yarın (1 Aralık) başlayacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin konuşan Çelik, “Hakkaniyetli, makul bir asgari ücret tablosunun ortaya çıkarılması için bunu gerçekleştirecek bütün enstrümanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hangisinin seçileceği konusunda ise kuşkusuz burada sendikalar, bakanlık, Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. ‘Rakam şu olmalı’ gibi söylemem doğru olmaz. Kuşkusuz bizim bir yaklaşımımız var. Vatandaşlarımızın hiçbir kuşkusu olmasın, bize iletilen her mesajı alıyoruz” dedi.  

“Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor”

Eren operasyonları hakkında da bilgi veren Çelik, “Terörle mücadele son derece güçlü bir şekilde devam ediyor. Eren operasyonları sonbahar-kış aşamalarında 270 PKK barınma alanına yönelik sürüyor. Sınırlarımızın yakınında kurulmak istenen terör yapılanmalarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisine yönelik eleştirilerini ise şöyle yanıtladı: “MGK’da ülke ile ilgili her türlü ulusal güvenlik konusu ele alınır. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti’nin etrafındaki ekonomik gelişmeler de ele alınır. Milli güvenlik terör ya da asayişle sınırlı değildir. Bu açıdan Kılıçdaroğlu’nun ‘meze’ lafı da yakışıksızdır.” 

Atatürk’ün bugüne kadar bilinmeyen bir röportajının olduğunu belirten Çelik, “Tarihimiz açısından çok önemli gördüğüm bir konuyu ele almak istiyorum. İngiliz arşivlerinde Atatürk’ün bugüne kadar bilinmeyen, İngiliz gazetesinde verdiği bir röportajı ortaya çıktı. Kapitülasyonlara hiçbir alanda izin verilmeyeceğini söylüyor” diye konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.