Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’da Halk Ekmek mobil araçları satışa başladı, un stokları bitene kadar ekmekler 1 lira 25 kuruştan satılacak

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından artan talebi karşılamak için mobil araçlarını sahada görevlendirdi. Halk Ekmek’in günlük üretimini bir milyona çıkardığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, un stokları bitene kadar ekmek fiyatlarının değişmeyeceğini ve 1 lira 25 kuruştan satılacağını duyurdu.

Mansur Yavaş: “Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar hepimizi üzdü”

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek Fabrikası’nın artan talebi karşılamak için üretim kapasitesini günlük bir milyona çıkardığını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yavaş, “Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar hepimizi üzdü. Bu görüntülerin önüne geçmek amacıyla Halk Ekmek fabrikamızda pazar günleri de üretim yapacak, mobil fırınlarımız ve büfelerimizden satış yapacağız” dedi.

Mobil araçların ilk durağı Keçiören ve Sincan oldu

Halk Ekmek’in görevlendirdiği iki adet mobil fırın ilk olarak Sincan ve Keçiören ilçelerinde hizmet vermeye başladı. Keçiören ilçesindeki mobil fırını ziyaret eden Halk Ekmek Genel Müdürü Volkan Gönenç, alınan önlemler hakkında şu bilgileri verdi: “Çok yoğun bir dönem yaşıyoruz. Ekmek talepleri çok artmış durumda. Fabrikamızı tam kapasiteye çıkardık ve günde bir milyondan fazla ekmek üretmekteyiz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için fabrikada ürettiğimiz ekmeklerin yanı sıra mobil fırınlarımızda da yoğunluğun çok olduğu bölgelerde hizmet veriyoruz.”

Ekmek alımları 10 adet ile sınırlandırıldı

Akyurt, Pursaklar, Mamak ve Polatlı ilçelerinde de hizmet verecek olan mobil araçlar dışında ek üç araç, gün içinde yoğunluğun yaşandığı mahallelere destek sağlayacak. Öte yandan artan talebi karşılamak için ekmek alımları 10 adetle sınırlandırıldı.

Halk Ekmek satış büfelerinin sayısı 421’e yükseldi

Ankara Halk Ekmek Fabrikası, beşi yeni toplam 19 satış büfesi için 28 Kasım Pazar günü noter huzurunda kura çekilişi düzenledi. Altındağ, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Keçiören, Mamak, Polatlı, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle’de toplam 19 adet ekmek satış büfesi yeni sahiplerini bulurken Ankara’da faaliyet gösteren Halk Ekmek satış büfelerinin sayısı 421’e yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.