Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CRR Genel Sanat Yönetmenliği görevinden alınan Cem Mansur: “Bu kararın Ekrem İmamoğlu tarafından alınıp alınmadığını öğrenemeden görevime son verilmesi üzücü”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni Cem Mansur ile “fikir ayrılıkları” gerekçesiyle yollarını ayırdı. Yazılı bir açıklamada bulunan Mansur, yönettiği 30 kadar konserden ücret almadığını belirterek, “Bu kararın Ekrem İmamoğlu tarafından alınıp alınmadığını öğrenmeden görevime son verilmesi üzücüdür” dedi. CRR Genel Sanat Yönetmenliğine orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan getirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle iki yıldır Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Genel Sanat Yönetmeni olan orkestra şefi Cem Mansur, geçen günlerde görevinden alındı. Mansur’un görevden alınmasına gerekçe olarak “yönetsel fikir ayrılıkları” gösterildi. CRR Genel Sanat Yönetmenliği’ne Mansur’un yerine orkestra şefi ve besteci Murat Cem Orhan getirildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Cem Mansur, “Makamı hiçbir şekilde kendi kariyerim için kullanmadım. Kendime iş veriyor konumunda olmamak için yönettiğim 30 kadar konserden ücret almayı reddettim. Büyük bir dünya metropolünün ana konser salonuna yakışan uluslararası programları gerçekleştirmenin ötesinde, klasik müziği daha büyük kitlelerle buluşturmak hedefiyle, birer ilk olan açıklamalı ilçe konserleri ve senfonik açık hava konserlerini kamu kaynaklarını harcayan bir kurum olarak önemsedim” dedi.

Randevu talebime İmamoğlu’ndan yanıt gelmedi

Ekim ayından bu yana daire başkanının telefonlarına çıkmadığını, katılması gereken toplantıların kendisinden habersiz yapıldığını aktaran Mansur, şöyle devam etti:

“Kulislerde yerime getirmeyi planladıkları kişinin adı da geçmeye başlayınca, Ekrem İmamoğlu’ndan randevu istedim ve benimle hemen görüştü. Hem vizyonumuzu seçime kadar birlikte devam ettirme taahhüdünü kendisinden aldım hem de orkestra kurulumuyla ligi toplantıların benim liderliğimde başlaması için genel sekreter yardımcısına talimat verdi. Bu gelişmelerden iki gün sonra koordinatör ve genel sekreter yardımcısı ile toplantıya çağırıldım ve bana görevden alınacağım bildirildi.  Ekrem İmamoğlu’ndan kısa bir randevu talebime cevap gelmedi. Danışmanı, bu kararda başkanın onayının olup olmadığını öğrenmek için görüşeceğini, beni de görüştüreceğini ve bu süreçte hiçbir yazı veya tebligat almamamı ve imzalamamamı söyledi.”

İmamoğlu’nun kararı olup olmadığını öğrenemeden görevime son verilmesi üzücü”

26 Kasım saat 22.00’de İBB’den bir müdürün kendisine bir tebligat ile görevlendirildiğini söylediğini, 27 Kasım Cumartesi sabahı ise cep telefonuyla çekilmiş yazının fotoğrafının mail ile gönderildiğini anlatan Mansur, “Özensiz ve telaşla yapıldığı belli olan kısa açıklamada ‘Farklı kültürel projelerde birlikte çalışmayı arzuladığımızı belirterek yönetsel fikir ayrılıkları sebebiyle genel sanat yönetmeni olarak birlikte çalışamayacağımızı bilgilerinize rica ederim’ cümlesi yer alıyordu. Gerekçe olarak ‘yönetsel fikir ayrılıkları’ sözünü ilk burada gördüm. Dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul’un sanata ve sanatçıya önem veren belediye başkanının desteğiyle göreve gelip, yılın programı bitmeden ve o belediye başkanının kararı olup olmadığını dahi öğrenemeden görevime son verilmesi ülkem ve İstanbul adına çok üzücüdür. İstanbul kültür hayatına verilen kıymeti takdirinize bırakıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.