Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıyafeti nedeniyle saldırıya uğramıştı: 18 gündür kayıp olan Kübra Ekin için Diyarbakır Emniyeti ve Jandarma özel ekip kurdu

Diyarbakır’da, giydiği kıyafet nedeniyle altı ay önce kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğrayan ve 18 gün önce evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 22 yaşındaki Kübra Ekin’in bulunması için, Diyarbakır Emniyeti ve Jandarma’nın özel ekip kurduğu öğrenildi. Yetkililer, Kübra’nın bulunması için her ihtimal ve ayrıntının titizlikle değerlendirildiğini belirtirken, ailenin başvurusu üzerine Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi de konunun takipçisi olacağını açıkladı.

Kübra, altı ay önce bir kişinin saldırısına uğramıştı

Diyarbakır’da yaşayan 22 yaşındaki Kübra Ekin, merkez Bağlar İlçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde mayıs ayında marketten ekmek alıp eve dönerken kıyafeti nedeniyle kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğramıştı. Mahallelinin müdahalesi sonucu şüpheli kaçarken, iki dişi kırılan, sağ elinin bileği incinen Kübra Ekin hastaneye kaldırılmış, tedavisinin ardından da taburcu edilmişti. Polis olayı soruştururken, faili ise şimdiye kadar bulunamamıştı.

Kübra “Alışverişe gidiyorum” diye çıktı, 18 gündür kayıp

Saldırıdan sonra saldırganın yakalanması için başlatılan çalışmalar sürerken Kübra Ekin, 13 Kasım’da akşam saatlerinde annesine, “Alışverişe gidiyorum” diyerek evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Annesi Rahime Özdemir, kızının kaybolmasından sonra karakola başvururken, o gündür beri kızından hiçbir iz bulunamadığını ve telefonunun da kapalı olduğunu söyledi. Kızının hayatından endişe eden Özdemir, kızının ya bir yerde tutulduğunu ya da başına bir şey geldiğini ileri sürdü.

Emniyet ve Jandarma, Kübra için özel ekip kurdu

Medyascope muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, 13 Kasım’dan beri kayıp olan Kübra Eken için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma, özel bir ekip kurdu. Her ihtimal ve detayı titizlikle değerlendiren özel ekibin, soruşturmanın etkilenmemesi için şu aşamada kamuoyuna bir açıklama yapmadıkları öğrenildi. Yetkililer, soruşturma aşamasında bütün delil ve ihtimallerin değerlendirildiğini ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi: “Takipçisi olacağız”

Kübra Ekin’in kaybolmasından sonra ailesi, başta emniyet olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa başvururken, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi de konunun takipçisi olacaklarına dair açıklamada bulundu. Merkezin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, “Diyarbakır’da yaşayan ve kendisinden 18 gündür haber alınamayan 22 yaşındaki Kübra Ekin’in ailesi, soruşturmanın etkin yürütülmesi ve dosyanın takipçisi olmamız için merkezimize bugün başvuru yapmıştır. Kübra Ekin’in bir an önce bulunması için konunun takipçisi olacağız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.