Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küresel enerji krizi Gazprom’a yaradı: Rus şirketi, 2021’in son aylarında rekor oranda kâr elde etti

Avrupa’da yaşanan enerji krizi ve doğal gaz fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından Rusya merkezli enerji şirketi Gazprom’un net geliri, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Şirket, yılın üçüncü çeyreği için rekor kazanç bildirdi.

Dünyanın en büyük gaz üreticisi Gazprom, Avrupa’daki müşterilerinin kış aylarında olası bir enerji krizine hazırlıklı olması ve rekor düzeyde yüksek maliyetler nedeniyle yılın son aylarında daha da yüksek kârlar beklediğini açıkladı.

“Daha etkileyici sonuçlar bekliyoruz”

Gazprom Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı Famil Sadygov, “Mevcut dinamikler göz önüne alındığında dördüncü çeyrekte daha da etkileyici sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Kremlin destekli Gazprom, küresel arz sıkışıklığının ardından kıta genelinde rekor yüksek piyasa fiyatlarına rağmen Avrupa’ya gaz ihracatını artırmadığı için son aylarda şiddetli eleştirilere uğramıştı.

Avrupa’nın en büyük gaz tedarikçisi, önceki yıllara kıyasla beşte bir oranında daha az gaz ihraç etmişti. Kuzey Akım 2 projesinin tamamlanmaya yakın olmasının da arz kesintisinde etkili olduğu iddia ediliyor. Gazprom ise bu iddialara, Avrupa’daki tüm müşterilerine karşı sözleşme yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirterek yanıt verdi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.