Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (11): Kevin O’Conner’ın kaleminden Alperen Şengün – Altıncı haftaya damga vuran Trae Young ve Devin Booker – New York Knicks’te oyun kurucu rotasyonunda radikal değişiklik

NBA’de 2021-2022 sezonunun yedinci haftasına girdik. Kevin O’Conner, Ringer’daki yazısında Alperen Şengün’den bahsederken Trae Young ile Devin Booker, geçen haftaya damga vuran isimler oldu. New York Knicks’te Kemba Walker’ın rotasyondan çıkarılması, Denver Nuggets’ta yaşanan sakatlıklar ve DeMarcus Cousins’ın NBA’e dönüşü, dokuzuncu NBA Panorama’nın diğer konu başlıkları.

1) ABD medyası ve Houston Rockets taraftarlarının sevgilisi Alperen Şengün

NBA medyasının en önemli isimlerinden The Ringer’dan Kevin O’Conner, son yazısında Alperen Şengün’e yer verdi. Alperen için, “Şengün ilginç bir oyuncu. İçinden geleni, alışılmışın dışında denemeler yapıyor ve genel olarak ortaya izlemesi keyif veren sekanslar çıkıyor” diye yazan O’Conner, Alperen’in aldığı süre ve uzun rotasyonuna değindi.

İstatistikleri 36 dakikaya vurulduğunda %40.9 üçlük yüzdesiyle 17.3 sayı, 9.4 ribaund, 4.9 asiste ulaşan Alperen Şengün, yalnızca 18.3 dakika süre aldı. 15 mağlubiyetin ardından üst üste üç galibiyet alan Houston Rockets’ta sezona beklentilerin altında giriş yapan Christian Wood, son iki maçta Charlotte Hornets ve Oklahoma City Thunder maçlarında 33 sayı – 16 ribaund, 24 sayı – 21 ribaund ile oynadı.

26 yaşındaki Wood’un takas olup olmayacağı belli değilken Daniel Theis’ın takas olma ihtimali daha yüksek duruyor. Kevin O’Conner, Alperen’in daha fazla süre bulması gerektiğini düşünen isimlerden biri.

Alperen Şengün’ün OKC karşısında posteri ve Bulls karşısındaki muazzam pası: 

Sırtındaki sakatlık nedeniyle dün (29 Kasım) gece oynanan Dallas Mavericks maçında forma giymeyen Cedi Osman, öncesinde Orlando Magic karşılaşmasında 10 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 1 top çalma ve 1 blokla mücadele etti. Socrates Dergi YouTube kanalında Amerikan Mutfak programına konuk olan Cedi, bu sezon Ricky Rubio ve Evan Mobley’nin katılımıyla takımın büründüğü farklı kimliği anlatırken kenardan gelerek hücumda ve savunmada agresif olması beklenen yeni rolünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cedi Osman’ın Orlando Magic maçı performansı:

Joel Embiid’in parkelere dönüşüyle uzun bir aranın ardından sakat oyuncularına kavuşan Philadelphia 76ers’ta Furkan Korkmaz, saha içi yüzdesinde sıkıntı yaşıyor. Son iki karşılaşmada (Minnesota Timberwolves ve Orlando Magic) 33 dakika süre bulan Furkan, toplamda 3/12 isabetle 9 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 top çalma kaydetti.

2) Haftanın oyuncuları Trae Young ve Devin Booker

NBA’de altıncı haftanın oyuncuları, Doğu Konferansı’nda Trae Young, Batı Konferansı’nda Devin Booker oldu. Yedinci NBA Panorama’ya savunmadaki problemleriyle konuk olan Atlanta Hawks, fikstürünün kolaylaşmasıyla toparlandı ve son sekiz maçta yedi galibiyet aldı. Altıncı haftayı 3-1 dereceyle geçen Atlanta Hawks’ın toparlanma sürecinde Trae Young, inanılmaz bir liderlik örneği sergiledi. Geçen hafta dört maçta da 30 sayının üzerinde atarak %51.7 üçlük oranıyla 31.1 sayı ortalaması yakalayan Trae, skorer oyununu 8.5 asist ve 4 ribaund ile süsledi.

Trae Young’ın 27 dakikada 31 sayı & 10 asistlik Memphis Grizzlies maçı performansı:

16 maçtır kazanan Phoenix Suns, altıncı haftayı dörtte dörtle geçti. Devin Booker bu dört karşılaşmada %53 saha içi yüzdesiyle 30 sayı, 3.5 asist, 2.3 ribaund ortalamaları yakaladı. Golden State Warriors’la birlikte şu ana kadar sezonun en iyi iki takımından biri olan Phoenix Suns’ı sürüklemeye devam eden Devin Booker, dört karşılaşmanın üçünde 30 sayı barajını aşmayı başardı.

3) New York Knicks’te oyun kurucu rotasyonunda radikal değişiklik

2021-22 sezonunda şu ana kadar geçtiğimiz yılki performansı sürdürmekte zorlanan New York Knicks’in, ilk beşi ve ikinci beşi arasında eşine az rastlanır bir farklılık söz konusu. İkinci beşi 100 pozisyon başına rakipleri karşısında +28 sayıda olan Knicks’in ilk beşi, aynı istatistikte -16 sayıda. Bu soruna bir çözüm arayan koç Tom Thibodeau, çareyi Kemba Walker’ı – en azından şimdilik – rotasyondan çıkarmakta buldu.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kemba Walker’ı rotasyonda değerlendirmeyeceklerini söyleyen Thibodeau, oyun kurucu pozisyonunda Alec Burks’ün başlayacağını belirtti. Zor bir karar aldıklarını ama üç tane kısa oyun kurucuyla oynamanın zor olduğunu ve rotasyonu biraz daha dar kullanacağını sözlerine ekledi.

Tom Thibodeau’nun açıklamaları:

New York Knicks, bu sezon Kemba Walker’ın sahada olduğu anlarda 122 sayı fark yedi ve bu veri, .500 galibiyet oranının üzerinde takımlar arasında bir oyuncunun sebep olduğu en yüksek eksi değer. Walker 18 karşılaşmada maç başına 24.5 dakikada 11.7 sayı, 2.6 ribaund, 3.1 asist ortalamaları ile kariyerinin en düşük istatistiklerini gösterdi. Bu gelişme NBA’de ikinci yılını geçiren Emmanuel Quickley’nin daha fazla süre bulmasına yol açacak.

4) Denver Nuggets’ta can sıkan sakatlıklar: Michael Porter Jr ve PJ Dozier

Denver Nuggets’ta üst üste gelen iki ciddi sakatlık haberiyle moraller bozuldu. Zaten sezona Jamal Murray’den yoksun başlayan ve şu ana kadar Nikola Jokic dahil altı farklı ismin sakatlıklar nedeniyle maç kaçırdığı Denver Nuggets’ta Kevin Porter Jr., sırtındaki sakatlık için çarşamba günü ameliyat olacak.

10-10 derecesiyle Batı Konferansı’nda dokuzuncu sırada yer alan Nuggets’ın önümüzdeki sezondan başlayarak beş sezon – 173 milyon dolar değerinde kontrat uzattığı Michael Porter Jr., kolejde de sırtından sakatlık yaşamıştı. Sakatlığı nedeniyle Missouri’de yalnızca üç maça çıkabilen Porter, bu nedenle 2018 NBA Draftı’nda 14. sıraya düşmüştü. Sakatlığı nedeniyle çaylak sezonunda sekiz maçta oynadıktan sonra 23 yaşındaki Michael Porter Jr., 2020-21 sezonunda %44.5 isabet yüzdesi ve maç başına 2.8 üçlük isabetiyle 19 sayı, 7.3 ribaund, 1.1 asist ortalamaları yakaladı.

Denver Nuggets, PJ Dozier’ın Portland Trail Blazers maçında ön çapraz bağının kopmasının ardından rotasyonda bir ismi daha kaybetti. Bu sakatlıklar Denver’da kısa rotasyonunda çaylak Bones Hyland ve Facundo Campazzo, dört numara rotasyonunda Jeff Green’in sorumluluklarını artıracak. Ayrıca Orlando Magic’te 2021 NBA Draftı beşinci sıra seçimi Jalen Suggs, parmağındaki sakatlık nedeniyle bir süre parkeden uzak kalacak.

5) DeMarcus Cousins, Milwaukee Bucks kadrosuna katılıyor

Serbest oyuncu statüsündeki DeMarcus Cousins, son şampiyon Milwaukee Bucks ile garanti olmayan kontrat imzalıyor. Anlaşma henüz resmen açıklanmasa da koç Mike Budenholzer ve Giannis Antetokounmpo’nun açıklamaları, Adrian Wojnarowski’nin haberini doğruluyor.

İki isim de Brook Lopez’in sakatlığında uzun rotasyonunda yaşadıkları sıkıntının altını çizerken Bucks’ta pota altının yükünü, Antetokounmpo ile birlikte Bobby Portis taşıyor. İkili harika bir sezon geçiriyor ancak hem Giannis hem Budenholzer, Indiana Pacers maçının ardından takviyeye duyulan ihtiyacı vurguladı.

11 yıllık NBA kariyerinde 606 maça çıkan DeMarcus Cousins, 2018-19 sezonundan beri Golden State Warriors, Houston Rockets ve Los Angeles Clippers’ta kısa süreli kontratlar bulup toplam 71 maçta forma giyebildi. Yaşadığı ön çapraz bağı ve aşil sakatlıklarından önce dört kez All-Star seçilen 31 yaşındaki Cousins’ın, dördüncü kez bulacağı benzer şansı nasıl kullanacağı merak konusu.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.