Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Mehmet Öz siyasete atılıyor: Cumhuriyetçi Parti’den ABD Senatosu’na aday olacak

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yaşayan ünlü kalp ve damar cerrahı ve sunucu Dr. Mehmet Öz, ABD Senatosu’na adaylığı açıkladı. Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığı ile bilinen Dr. Öz’ün Trump’ın partisi Cumhuriyetçi Parti’den Pensilvanya eyaletinde Senato’ya girmek için yarışacağı belirtildi.

Dr. Öz adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu. Öz paylaştığı mesajında, “Pensilvanya eyaletinden ABD Senatosu için yarışıyorum çünkü Amerika’nın Vaşington’daki sorunu çözmek için muhafazakâr bir Cumhuriyetçi Parti’ye ihtiyacı var. Ülkemizin hastalıklarını iyileştirmek için adım atan birinci sınıf bir cerrah, savaşçı ve sağlık savunucusuyum” dedi.

Washington Examiner’da kaleme aldığı yazısında Öz, şu ifadeleri kullandı:

“Hükümetimize ve birbirimize öfkeliyiz. Krizleri geçmiş nesiller kadar etkili yönetemedik. Salgın esnasında siyaset ve tıbbı karıştırdığınızda çözüm yerine siyasetin geldiğini öğrendim ve bu yüzden ülkedeki sorunları çözmeye ve iyileşmemize yardımcı olmak için ABD Senatosu’na aday oluyorum.”

Mehmet Öz, Trump’ın Oval Ofis’teki doktoruydu

Dr. Öz, başkanlığı döneminde Trump’ın Oval Ofis’teki doktoruydu. Aynı zamanda Öz, Başkanlık, Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi’nde de görev almıştı.

Mehmet Öz ve Donald Trump

Rakipleri kimler?

61 yaşındaki Öz’ün Pensilvanya eyaletindeki rakiplerinden biri Philadelphia bölgesinden iş insanı Jeff Bartos. Bartos, 2018 yılında vali yardımcılığı için de aday olmuştu. Öz’ün diğer rakibi ise eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde ABD’nin Daminarka Büyükelçisi olarak görev yapan Carla Sands. Bir başka adayın ise eski ABD Başkanı George W. Bush döneminde ABD Hazine Bakanlığı’nda çalışan David McCormick olması bekleniyor.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.