Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi: “O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor, insanlarımız fakirleşiyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugünkü (1 Aralık) TBMM grup toplantısında konuştu. Ağırlıklı olarak kur krizi ve ekonomik sorunlara değinen Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, insanlarımız fakirleşiyor” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tehdit ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek veren Akşener, “Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Yok öyle yağma Sayın Bahçeli” diye konuştu.

“O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, insanlarımız fakirleşiyor”

Türk Lirası’nın (TL) değer kaybetmesi ve fiyat artışları hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Akşener, Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirerek şunları söyledi: “Ekonomimizin, Sayın Erdoğan ile imtihanı, geçen hafta da, hız kesmeden devam etti. Bu arkadaş, hâlâ televizyonlara çıkıp, utanmadan sıkılmadan; ‘Faiz sebep, enflasyon neticedir’ demeye devam ediyor. O cahilce konuştukça dolar zıplıyor, enflasyon artıyor, insanlarımız fakirleşiyor, gençlerimiz işsiz kalıyor.”  

“Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez”

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle Türkiye’nin ucuz işgücü haline gelmeye başladığını belirten Akşener, “Türkiye, sömürge valisi aklıyla yönetilemez. Türkiye, bu cahillikle, hak ettiği yere yükselemez. Türk milleti, kimsenin ırgatı değildir. Haddinizi, hududunuzu bilin artık” dedi. 

Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Yok öyle yağma Sayın Bahçeli”

Meral Akşener’in gündeminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı tehdit ettiği konuşması da vardı. Akşener şöyle konuştu: “Mansur Yavaş’ın arkasında biz varız, Ankaralılar var. Yalana, talana, yoksulluğa, ses çıkarmayacaksın, sonra da çıkıp tek derdi Ankara’ya hizmet olan belediye başkanımızı tehdit edeceksin. Ayıptır, ayıp. Milletin nefesi asıl sizin ensenizde. Siz ise sandıktan kaçacak yer arıyorsunuz. Yok öyle yağma Sayın Bahçeli. Millet iradesinden kaçış yok, hesap gününden kaçış yok. O sandık elbet milletimizin önüne gelecek. İşte o gün geldiğinde nefesi de iradeyi de karşınızda göreceksiniz.”

Ankara’da geçen hafta sonu Alparslan Türkeş’i anma amacıyla yapılan toplantı MHP’li bir grup tarafından basılmış ve kavga çıkmıştı. Bahçeli, partisinin dün yapılan grup toplantısından çıkarken, gazetecilerin bu konuyu sormaları üzerine, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur beyin elinin altında geliştiği kanaati hâkim. Bundan sonra Mansur bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim” demişti.

“Asgari ücret en az dört bin lira olmalıdır”

İYİ Parti lideri bugün görüşülmeye başlayacak asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücreti hiçbir iktidarın kendisine göre belirlemesinin doğru olmadığını ve bu görüşmelerin siyasi rekabete alet edilmesinin “vicdansızlık” olduğunu belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asgari ücret en az dört bin lira olmalıdır ancak mevcut uygulamayla bekar bir asgari ücretlinin eline dört bin lira geçmesi durumunda bunun işverene maliyeti en az altı bin 574 lira olacak. İktidarın beceriksizliği nedeniyle zaten iflasın eşiğinde olan işverenimiz için bu maliyet, maalesef karşılanabilir değil. Bu durumda ne istihdamı arttırabiliriz ne de güvencesiz çalışmanın önüne geçebiliriz.”

“Sadece bir uçaktan vazgeçmenin bedeli bugünkü kurla 6 milyar lira kaynak sağlayacaktır”

İktidarın lüks harcamalarının ve israfının kaynak kullanımında büyük sorunlara yol açtığını da vurgulayan Meral Akşener, “İşe uçak filosundan tasarruf ederek başlayabilirler. Nasıl ki, rahmetli Özal, rahmetli Demirel dünyanın en pahalı uçağına binmedilerse, Sayın Erdoğan da dünyanın en pahalı uçağına binmeden yaşayabilir. Sadece bir uçaktan vazgeçmenin bedeli bugünkü kurla 6 milyar lira kaynak sağlayacaktır. AK Parti’nin, itibarlarına son derece düşkün liyakatsiz kadroları bir yıl boyunca devletin araçları yerine kendi araçlarını kullanabilirler” diye konuştu. 

“Bizim vizyonumuz, onların hayallerine sığmaz”

Son olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinin önemini vurgulayan Meral Akşener sözlerini şöyle sonlandırdı: “Onların zihniyetinde Türkiye’ye kaybettiren bu ucube sistem var. Bizim vizyonumuzda ise iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmek var. Bizim vizyonumuz, onların hayallerine sığmaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.