Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerikalı aktör Alec Baldwin, Rust filminin setindeki ölümle ilgili konuştu: “Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem”

Amerikalı aktör Alec Baldwin, Rust filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i ölümcül şekilde yaralayan silahın “tetiğini çekmediğini” söyledi. Ünlü oyuncu ekim ayında yaşanan olaydan bu yana ilk kez kameralar karşısına geçti. Baldwin, Hutchins’in ölümüne yal açan olayda tetiği çekmediğini söyledi.

ABC News’ten George Stephanopoulos‘a konuşan ünlü oyuncu Alec Baldwin, “Rust” filminin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i ölümcül şekilde yaralayan silahın “tetiğini çekmediğini” söyledi. Baldwin açıklamasında, “Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem. Asla” dedi.

Baldwin’in röportajı bu akşam yayınlanacak. 

42 yaşındaki Halyna Hutchins 22 Ekim’de, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New Mexico eyaletindeki “Rust” filminin setinde ünlü oyuncu Alec Baldwin’in çekimler sırasında kullandığı kurusıkı tabancanın ateşlenmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Filmin yönetmeni Joel Souza ise omzundan yaralanmıştı.

Halyna Hutchins

Rust setindeki silahlardan sorumlu silah ustası Hannah Gutierrez-Reed’in avukatları, Reed’in “gerçek mermilerin nereden geldiğini” bilmediğini söyleyen bir bildiri yayımlamıştı. Reed’in avukatları, hiç kimsenin setteki silahlar ile gerçek mermi ateşlediğini görmediklerini belirttiler ve film yapımcılarını güvenli olmayan çalışma koşulları yaratmak ile suçladılar.

“Yıkılmış fakat samimiydi”

Stephanopoulos, 63 yaşındaki Baldwin’i “yıkılmış” ama “çok samimi” olarak nitelendirdi. Stephanopoulos röportaj ile ilgili, “Son 20 yılda ABC’de binlerce röportaj yaptım, bu röportaj şimdiye kadar yaptığım en çarpıcı olanıydı” dedi.

Baldwin, “Glengarry Glen Ross” ve “The Hunt For Red October” gibi filmlerdeki performanslarının yanı sıra ABD eskiz şovu Saturday Night Live’da Donald Trump’ı taklit etmesi ile tanınıyor.

Alec Baldwin, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı taklit etmesiyle tanınıyor.

Baldwin ekim ayında gazetecilerin kendisini ve ailesini takip etmesinin üzerine olay ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu. Baldwin açıklamasında, insanların güvenliğini korumak için film yapımlarında ateşli silah kullanımının sınırlandırılmasından yana olacağını ve polisin kendisine devam eden soruşturma ile ilgili konuşmamasını emrettiğini söylemişti. Baldwin gazetecilere verdiği demeçte, “O benim arkadaşımdı. Santa Fe’ye gelip çekim yapmaya başladığım gün onu Joel ile akşam yemeğine götürdüm” demişti.

Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin’e silahı filmin yönetmen yardımcısı Dave Halls verdi ancak Halls silahın gerçek mermi ile dolu olduğunu bilmiyordu. Yönetmen yardımcısı Halls ise silahı, setteki 24 yaşındaki silah ustası Hannah Gutierrez-Reed tarafından aldığını belirtti.

Film için mühimmatın “PDQ Arm & Prop” dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan geldiği belirtildi. Mahkemede ifade veren ve mühimmat tedarikçisi şirketin sahibi Seth Kenney, Hutchins’in ölümüne sebep olan silahın “yeniden doldurulmuş mühimmat” olabileceğini belirtti.

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.