Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avusturya’da hastasının yanlış bacağını kesen doktora 2 bin 700 euro para cezası verildi

Avusturya’da bir cerrah, bir hastasının yanlış bacağını kestiği için para cezasına çarptırıldı. Yaşlı hastanın sol bacağı yerine sağ bacağını kesen doktorun, olaydaki ağır ihmali nedeniyle 2 bin 700 euro para cezası ödemesine karar verildi.

Avusturya’da 43 yaşındaki bir doktor ameliyat ettiği 82 yaşındaki hastasının sol bacağı yerine sağ bacağını kesti. Doktorun hatası ameliyattan iki gün sonra anlaşıldı. Linz’deki mahkeme, hastasının yanlış bacağını kesen doktora 2 bin 700 euro para cezası verdi.

Başka hastalıklar ile de mücadele eden 82 yaşındaki hasta ise mahkemeye gelmeden hayatını kaybetti. Hastanın eşine de bin euro tazminat verilmesi kararlaştırıldı.

İddiaya göre hasta, geçen mayıs ayında, Freistadt’taki kliniğe bacağının kesilmesi için başvurdu ancak doktor yanlış bacağı kesim için işaretledi. Doktorun hatası, rutin bir bandaj değişimi sırasında tespit edildi ve hastaya diğer bacağının da kesilmesi gerektiği söylendi.

“Bu başarısızlığın nasıl olabileceğini bulmalıyız”

Olay sonrasında ilgili hastanenin yöneticisi Norbert Fritsch, “Bu başarısızlığın, bu hatanın nasıl olabileceğini bulmalıyız” dedi. Doktorun hatasının “bir dizi talihsiz durumun” sonucu yaşandığını söyleyen Fritsch, kamuoyundan özür diledi. 

Ameliyathanedeki komuta zincirinde bir kusur olduğunu aktaran doktor ise kendisine neden sol bacağı değil de sağ bacağı işaretlediği sorulduğunda “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

İlgili kurum yönetimi açıklamasında, tıbbi hatanın nedenleri ve koşullarının ayrıntılı olarak analiz edildiğini, hastane ekibi ile iç prosedürlerin tartışıldığını ve gereken eğitimin verildiğini belirtti.

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.