Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, hakkındaki casusluk davasında tutuksuz yargılanacak

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, 2017 yılında gizli servise “ARA San Juan” denizaltısının batması sonucu hayatını kaybeden 44 denizcinin akrabalarını gözetleme emri vermek ile suçlanmıştı. Yargıç Marin Bava, Macri’nin hayatını kaybedenlerin aileleri hakkında bir dosya talep ederek ülkenin istihbarat yasalarını ihlal ettiğini söyledi. Macri’nin görülen davada tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

2017 yılında gizli servise “Ara San Juan” denizaltısının batması sonucu hayatını kaybeden 44 denizcinin akrabalarını gözetleme emri vermek ile suçlanan eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, hâkim karşısına çıktı. Yargıç Marin Bava, Macri’nin kurbanların aileleri hakkında bir dosya talep ederek ülkenin istihbarat yasalarını ihlal ettiğini söyledi ve Macri’ye yurtdışına çıkış yasağı getirdi.  

Mauricio Macri

2015-2019 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan ve halen Cumhuriyetçi Teklif Partisi’nin liderliğini üstlenen Macri ise suçlamaların siyasi amaçlı olduğunu söyledi. Macri, “Ben kimseyi gözetlemedim, hükümetimden kimseye birini gözetleme emri vermedim” dedi.

Ne olmuştu?

“Ara San Juan” denizaltısı 15 Kasım 2017 tarihinde, Güney Atlantik’teki Arjantin kıyılarından rutin bir görevden döndüğü sırada kaybolmuştu. Denizaltının enkazı bir yıl sonra Patagonya kıyılarında bulunmuştu. Uzmanlar, denizaltının teknik bir arızadan sonra infilak ederek battığını düşünüyor.

Arjantin donanmasını denizaltının bakımını ihmal etmek ile suçlayan kurbanların yakınları ise bu yüzden takip edildiklerini, korkutulduklarını ve telefonlarının dinlendiğini iddia ediyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.