Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi Panorama (10): Fenerbahçe Beko ve Galatasaray NEF’ten, zorlu rakipleri Pınar Karşıyaka ile Beşiktaş Icrypex karşısında yüksek skorlu galibiyetler

ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) 10. hafta, 2023 FIBA Dünya Kupası elemeleri maçlarının ardından hafta içi oynanan karşılaşmalarla geride kaldı.

30 Kasım Salı günü üç zorlu maçta da kazanan ev sahipleri oldu

BSL’de 10. hafta öncesi playoff potasında yer alan sekiz takımın altısı, 30 Kasım Salı günü parkeye çıktı.

Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği Pınar Karşıyaka’yı 91-69 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Bu sonuçla Pınar Karşıyaka üçüncü mağlubiyetini alarak dördüncü sıraya geriledi. Fenerbahçe Beko’da Achille Polonara, parkede kaldığı 19 dakikaya 15 sayı, 8 ribaund, 3 asist sığdırarak geçtiğimiz haftaki Beşiktaş Icrypex maçının ardından bir kez daha çok verimli bir maç çıkardı. Karşıyaka’da Bonzie Colson ve Alex Tyus ikilisinin toplam 32 sayı – 17 ribaundluk performansı, mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Galatasaray NEF, Burak Elmas, Fatih Terim ve Galatasaraylı futbolcuların takip ettiği derbide Sinan Erdem Spor Salonu’nda Beşiktaş Icrypex’i 90-73 mağlup etti ve bu galibiyetle ligde üçüncü sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılıların sezon başından beri en istikrarlı isimlerinden biri olan Dee Bost, beş üçlük isabetiyle yaptığı 24 sayı – 12 asistlik double double’ını, 7 ribaund ile süsledi. Beşiktaş Icrypex’te maçın bitimine sekiz dakika kalan Göksenin Köksal ile girdiği münakaşada yaptığı darbe sonucu diskalifiye olan Rondae Hollis-Jefferson, o ana kadar 9/12 saha içi isabetiyle 24 sayı üretti.

BSL’de 10. haftanın İstanbul’daki bir diğer zorlu mücadelesinde Darüşşafaka, Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda Frutti Extra Bursaspor’u 79-75 mağlup etti. Darüşşafaka’da Troy Caupain – Doğuş Özdemiroğlu guard ikilisi, toplam 28 sayı, 12 ribaund, 8 asist, 5 top çalma ile galibiyetin mimarları oldu. Bursaspor’da takımın en skorer iki ismi olan Allerik Freeman (18 sayı) ve Andrew Andrews (15 sayı), toplam 9 top kaybı yaptı.

Doğuş Özdemiroğlu’nun maçın sonunda galibiyeti getiren savunması:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1465774735137120257

Salı gününün ve haftanın açılış karşılaşmasında Anadolu Efes, İzmir’de konuk olduğu Aliağa Petkim’i 82-92 mağlup etti ve sekiz galibiyete ulaşarak Fenerbahçe Beko’nun ardından ikinci sıraya yerleşti. Anadolu Efes’te Filip Petrusev, 8/9 saha içiyle 19 sayı – 12 ribaund yaparak Efes formasıyla ilk double double’ına imza attı. Bir galibiyetle ligin son sırasında yer alan Aliağa Petkim’de, Gary Browne’ın 21 sayısına yeni transfer Malcolm Thomas, 18 sayı ile eşlik etti. 

Jarmar Gulley’den 41 sayı

1 Aralık Çarşamba günü oynanan maçlarda galip gelen dört takımdan üçü, 90 sayının üzerine çıktı. Haftanın kapanış karşılaşmasında Gaziantep, deplasmanda Büyükçekmece’yi 89-93 mağlup etti ve yedi galibiyetli üç takımdan biri oldu. Gaziantep’te 41 sayı, 6 ribaund, 4 asistle inanılmaz bir performans gösteren Jarmar Gulley, Bonzie Colson’a nazire yaptı. Colson, BSL’de 2021-22 sezonunun ikinci haftasında Bahçeşehir Koleji karşısında 41 sayı bulmuştu. Büyükçekmece’de Jordan Crawford ve Evan Bruinsma’nın toplam 60 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.

Tofaş, yeni koçu Ahmet Çakı yönetimindeki ilk maçında evinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 97-77 mağlup etti. Tofaş takım halinde yalnızca 10 top kaybına karşılık 24 asist yaparken Paco Cruz, Tomislav Zubcic ve Berk Uğurlu üçlüsü toplam 52 sayı kaydetti. Denizli temsilcisinin en etkilisi ismi ise, 21 sayıyla Nathan Sestina oldu.

Bahçeşehir Koleji deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 82-102 mağlup etti. Afyon Belediyesi’nde 6/11 üçlük isabetiyle 28 sayı üreten Ayberk Olmaz takımını taşıyan isim olurken Bahçeşehir Koleji’nin en skorer ismi, 21 sayıyla Jamar Smith oldu. Bir süredir yazılan transfer haberi resmileşti ve Bahçeşehir Koleji’nde Ben Bentil, Turkish Airlines EuroLeague ekibi AX Armani Exchange Milan’a transfer oldu.

Türk Telekom, Ankara’da Semt77 Yalovaspor’a 68-80 mağlup olarak üç galibiyette kaldı ve 10. haftayı 11. sırada tamamladı. Bu mağlubiyetin ardından 7DAYS EuroCup’ta parkeye çıktığı beş karşılaşmada üç galibiyet – iki mağlubiyet alan Türk Telekom’da, koç Burak Gören’le yollar ayrıldı.

Haftanın yerli oyuncusu

BSL’nin 10. haftasında Şehmus Hazer, milli takım formasıyla çıktığı iki maçın ardından Fenerbahçe Beko’nun Pınar Karşıyaka’yı mağlup ettiği karşılaşmada etkili bir oyun ortaya koydu ve çıkışını sürdürdü. 6/9 saha içi isabetiyle 15 sayı bulan Şehmus, 5 ribaund, 3 asist, 2 top çalmayla istatistik kağıdını farklı alanlarda doldurmayı başardı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde 10. haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1466334514582630400

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler