Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Döviz kurundaki yükseliş sağlık sektörünü de vuruyor – Tıbbi cihaz firmalarının üyesi olduğu beş dernek, bakanlıklara yazı gönderdi: “İsteklerimiz karşılanmazsa, sağlık kurumlarından gelecek talepleri karşılayamayız”

Son günlerde artan döviz kuru sağlık sektörünü de etkiliyor. Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Tıbbi Malzeme İmalatçıları, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (ORDER), Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği (TTÜDER), Tıbbi Malzeme Üreticileri, Sanayicileri Derneği (TÜSAN), İç Anadolu Sağlık Sen Derneği ve Tüm Ortopedi ve Beyin Cerrahisi Bayileri Derneği (TOBDER), Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri ortak dilekçe ile istekleri karşılanmadığı takdirde sağlık kurumlarının ihtiyaçlarını karşılayamayacaklarını duyurdu.

Son günlerde artan döviz kuru sağlık sektörünü de etkiledi. Medikal firmalarının üyesi olduğu dernekler, ilgili bakanlıklara gönderdikleri 2 Aralık 2021 tarihli dilekçede, “Ödeme sürelerinin belirsizliği nedeniyle, tıbbi cihaz cihaz firmaları ekonomik özgürlüğünü kaybetmiştir” dedi.

Tıbbi cihaz üreticilerinin üyesi olduğu beş derneğin ortak imzası ile Sağlık Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen dilekçedeki istekler ise şöyle: 

Tıbbi cihaz firma ödemelerinin 60 gün vade ile gerçekleşmesi

Her yıl SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) fiyatlarının TEFE-TÜFE oranlarına göre artırılması 

2020-2021 tıbbi cihaz firma alacaklarının ödenmesi

Sağlık Bakanlığı’na yazılan dilekçede dernekler, isteklerinin karşılanmaması durumunda, sağlık kurumlarından gelecek talepleri karşılayamayacaklarını belirtti.

ORDER, TTÜDER, TÜSAN, İç Anadolu Sağlık Sen Derneği, ve TOBDER, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının güncelliğini kaybetmesi nedeniyle tıbbi cihaz taleplerini karşılayamayacaklarını belirterek, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) da yüzde 112 zam istedi. Dernekler her yıl SUT fiyat güncellemelerinin TEFE-TÜFE oranlarına göre artırılmasını istediklerini de belirtirken tıbbi cihaz firma ödemelerinin 60 gün vade ile gerçekleşmesini talep etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.