Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Mansur Yavaş: “Ben yerimden memnunum”

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel bloğundaki yazısında önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın‘ın Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş‘ı hedef alan tehdit niteliğindeki sözlerini değerlendirdi. “MHP belli ki 25 yıl sonra Ankara Belediyesini yeniden CHP’ye getiren Mansur Yavaş’ın ülkücü tabanı etkileme potansiyelinden rahatsız” diyen Yetkin, hem Mansur Yavaş’ın hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan ve Bahçeli tarafından ekonomik bakımdan da iş yaptırılmayarak köşeye sıkıştırılmak istendiğini belirtti.

Yetkin, “Erdoğan, ekonomide dikkat dağıtmaya çalışır ve halkın sıkıntısını müjde gibi göstermeye çalışırken Bahçeli de adeta muhalefeti sindirme görevini üstlenmiş durumda. HDP kapatılsın, onu kapatmazsa Anayasa Mahkemesi de kapatılsın, CHP’de kapatılsın, miting yapması engellensin. İYİ Parti ya MHP’ye katılsın veya o da kapatılsın. Halkın oylarıyla seçilmiş ve MHP tabanında da takdir topladığı böylece anlaşılan Yavaş’ın da gözü korkutulsun…” değerlendirmesinde bulundu.

Mansur Yavaş: “Bizi vatandaşın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar”

Murat Yetkin’e açıklamada bulunan Mansur Yavaş, şunları söyledi:

O toplantıyla benim hiçbir ilgim yok. Olsa söylerim, saklamam. Belediyede her görüşten insan çalışıyor, çoğunluğu da hâlâ AK Parti döneminden. Kaldı ki o toplantıya katılanlara baktığımızda önemli kısmının artık 70-80 yaşına gelmiş, siyasetten elini çekmiş kişiler olduğunu görüyoruz.

Bizi vatandaşın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, mesele bu. Bakın şunu açık söyleyeyim. Benim ne MHP ne de bir başka partiyle bir ilgim var. Ben yerimden memnunum. Ankara’ya hizmet etmeye çalışıyorum. Göreve geldiğimden bu yana, 2,5 yıldır siyasi tartışmalardan, siyasi demeçlerden uzak duruyorum. Halkın desteğini engellemek istiyorlar. Gündem saptırma çabası olarak görüyorum

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.