Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lewis Hamilton, Suudi Arabistan’da yaşayan LGBTQ+ topluluğuna gökkuşağı temalı kask ile destek verecek

Formula 1’in son şampiyonu Lewis Hamilton, Suudi Arabistan’da yaşayan LGBTQ+ topluluğunu desteklemek amacıyla hafta sonu koşulacak Suudi Arabistan Grand Prix’sinde gökkuşağı temalı bir kask ile yarışacak. 

Lewis Hamilton, Suudi Arabistan’daki LGBTQ+ topluluğuna destek verecek

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 21. yarışı, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde inşa edilen Cidde Sokak Pisti’nde koşulacak. Ancak Mercedes-AMG Petronas Takımı pilotu Lewis Hamilton’ın açıklamaları, 5 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile 20.30’da başlayacak yarışın önüne geçti.

Yedi kez dünya şampiyonu olmayı başaran İngiliz pilot, Suudi Arabistan’da yaşayan LGBTQ+ topluluğuna yönelik baskılardan dolayı ülkede yarışmaktan mutlu olmadığını açıkladı. Suudi Arabistan’daki yasaları ”korkunç” olarak niteleyen Hamilton, ”Burada rahat mı hissediyorum? Buna ‘evet’ diyemem. Ancak burada olmam benim tercihim değil, Formula 1 burada olma kararı aldı” diye konuştu. 

”Farkındalık yaratmanın önemli olduğunu düşünüyorum”

Suudi Arabistan Grand Prix’si öncesi Red Bull’dan Max Verstappen’i sekiz puan geriden takip eden Lewis Hamilton, yarışta hem podyumun zirvesini hem de önemli bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Katar Grand Prix’inde gökkuşağı temalı bir kask ile yarışan Hamilton, aynı kaskı Suudi Arabistan’da da takacağını açıkladı. Hamilton, ”Spor, burada yer alma kararı aldı. Ve doğru ya da yanlış olsun, buradayken farkındalık yaratmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin, son yarışta kullandığım kaskı gördünüz. Bunu burada ve sonraki yarışta da kullanacağım çünkü bu bir sorun” diye konuştu.

Suudi Arabistan’da insan hakları özelinde yapılması gereken çok şey olduğunu da söyleyen Hamilton, 2018 yılındaki yasa değişikliğine rağmen bazı kadınların yıllar önce araç kullandıkları için hâlâ hapiste olduğunun altını çizdi. 

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 21. yarışı olan Suudi Arabistan GP ile ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.