Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta başlıyor: Fatih Terim’in Galatasaray’ı, Mustafa Denizli’nin Altay’ı karşısında – Fenerbahçe’nin konuğu Çaykur Rizespor

Süper Lig’de 15. hafta, bugün (3 Aralık) oynanacak Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşması ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Beşiktaş, Kasımpaşa galibiyeti ile çıkışa geçmek amacında

Beşiktaş, bugün (3 Aralık) Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı, Mete Kalkavan yönetecek.

Oynadığı son dokuz resmi maçta sekiz mağlubiyet alan Beşiktaş, Kasımpaşa karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, ligde oynadıkları 14 karşılaşmada altı galibiyet, iki beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. 14 hafta sonunda 20 puanda kalan Beşiktaş, lider Trabzonspor’un 16 puan arkasında 10. sırada yer alıyor. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda 21 gol atıp 21 gol yedi. 

Beşiktaş, Kasımpaşa ile oynadığı son altı deplasman maçında bir galibiyet, bir beraberlik ve dört mağlubiyet alarak kötü bir görüntü çizdi. Öte yandan OPTA verilerine göre Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu sezon kontratak golü bulamayan takımlar arasında en fazla hızlı hücum yapan ekip konumunda bulunuyor.  Siyah-beyazlıların Kanadalı forveti Cyle Larin ise Sergen Yalçın’ın bu maçtaki en büyük kozu. 26 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş’ın bu sezon attığı son üç golü kaydeden isim oldu. OPTA verilerine göre Larin, bir gol daha atması durumunda Anderson Talisca’dan (Ocak 2018) sonra bunu başaran ikinci futbolcu olacak. 

Ligde oldukça zor günlerden geçen Kasımpaşa ise oynadığı 14 karşılaşmada yalnızca iki galibiyet alabildi. Hakan Kutlu’nun öğrencileri, topladıkları 10 puan ile 19. sırada yer alıyor. Öte yandan Beşiktaş karşısında puan veya puanlar ile sahadan ayrılmak isteyen Kasımpaşa’da Yusuf Erdoğan, iç sahada çıktığı son üç lig maçının ikisinde fileleri sarsmayı başardı. 

Lider Trabzonspor, Adana Demirspor karşısında

Trabzonspor, 4 Aralık Cumartesi günü Adana Demirspor’u konuk edecek. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Müsabakayı, Fırat Aydınus yönetecek.

Trabzonspor, Süper Lig’de oynadığı 14 karşılaşmada 11 galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 29 kez sarsarken kalesinde ise 11 gol gördü. Bordo-mavililer, aynı zamanda ligde 26 maçtır kaybetmiyor ve bu alanda devam eden en uzun serinin sahibi olma unvanını taşıyor. 

Karadeniz ekibi, Adana Demirspor’u mağlup ederek namağlup unvanını devam ettirmek amacında. Bordo-mavililer, rakibi ile oynadığı son altı lig maçında beş galibiyet ve bir beraberlik aldı. Trabzonspor, aynı zamanda rakibine karşı son beş maçta da kalesini gole kapatmayı başardı. Öte yandan OPTA verilerine göre Trabzonspor’un yıldız futbolcusu Abdülkadir Ömür, Süper Lig kariyerinde ilk kez üst üste üç maçlık gol atma serisi yakaladı. Abdullah Avcı ise Adana Demirspor karşısına rekor için çıkacak. Son yedi Süper Lig maçını kazanan tecrübeli teknik direktör, Adana Demirspor maçının da kazanılması halinde kariyerinin en uzun serisini elde edecek. 

Adana Demirspor ise Süper Lig’de oynadığı 14 karşılaşmada beş galibiyet, beş beraberlik ve dört mağlubiyet alarak 20 puan topladı. Vincenzo Montella’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 20 gol atarken kalesinde ise 18 gol gördü. Öte yandan Adana Demirspor, lig tarihinde Trabzonspor ile oynadığı 15 karşılaşmada dört beraberlik ve 11 yenilgi alarak galibiyet yüzü göremedi. Mavi-lacivertlilerin Trabzonspor karşısındaki en büyük kozu ise Mario Balotelli olacak. Dünyaca ünlü yıldız, bu sezon beş gol ve iki asistlik performansı ile takımının en skorer ismi konumunda. 

Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü kalmadı

Galatasaray, 4 Aralık Cumartesi günü Altay’ı konuk edecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Cüneyt Çakır yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray, Altay’ı yenerek Süper Lig’de iddialı konuma gelmek istiyor. Ligde oynadığı 14 karşılaşmada altı galibiyet, dört beraberlik ve dört mağlubiyet alarak 22 puan toplayan sarı-kırmızılılar, lider Trabzonspor’un 14 puan arkasında sekizinci sırada bulunuyor.

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor deplasmanında iki puan bırakan Galatasaray’ın puan kaybına tahammülü kalmadı. Altay’ı yenerek çıkışa geçmek isteyen sarı-kırmızılılar, İzmir temsilcisi ile oynadığı son 16 lig maçının 15’ini kazandı ve rakip filelere 55 gol attı. Öte yandan OPTA verilerine göre; evinde oynadığı son karşılaşmada Fenerbahçe’ye kaybeden Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı 206 iç saha maçında üst üste iki mağlubiyet almadı. Galatasaray’ın Altay karşısında en büyük hücum silahı ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Fenerbahçe derbisini boş geçmeyen Kerem, Olimpik Marsilya maçında ise Sofiane Feghouli’ye asist yapmıştı. 

Mustafa Denizli yönetiminde ligin orta sıralarında yer alan Altay, çıktığı 14 karşılaşmada beş galibiyet, iki beraberlik ve yedi mağlubiyet alarak 17 puan topladı. Öte yandan Denizli’nin eski takımına karşı şansı tutmuyor. Tecrübeli teknik direktör, çalıştırdığı takımlarda Galatasaray’a konuk olduğu altı lig maçında yalnızca bir galibiyet alabildi. 

Fenerbahçe’nin konuğu Çaykur Rizespor

Fenerbahçe, 5 Aralık Pazar günü Çaykur Rizespor ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı, Zorbay Küçük yönetecek.

UEFA Avrupa Ligi’nden elenerek yoluna Konferans Ligi’nde devam etmek zorunda kalan Fenerbahçe, Süper Lig’de de kötü günler geçiriyor. Fenerbahçe, ligde 14 karşılaşmada yedi galibiyet, üç beraberlik ve dört mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 20 kez gol sevinci yaşarken kalesinde ise 17 gol gördü.

Göztepe deplasmanından bir puan ile dönen Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Sarı-lacivertlilerin rakibine karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, Karadeniz ekibiyle oynadığı son beş lig maçını da kazanmayı başardı. Fenerbahçe’nin bu maçtaki gol ümidi ise Mesut Özil olacak. Galatasaray derbisini boş geçmeyen Mesut, ligde attığı toplam dört gol ile takımının en skorer ismi konumunda. 

Çaykur Rizespor, Süper Lig’de bir türlü istediği sonuçları almayı başaramıyor. Yeşil-mavililer, oynadığı son müsabakayı kazanmasına rağmen topladığı 10 puan ile ligin son sırasında yer alıyor. Öte yandan Çaykur Rizespor, İstanbul takımlarına konuk olduğu son 15 lig maçında 11 mağlubiyet aldı. Hamza Hamzaoğlu ise Fenerbahçe karşısında tarihi bir sınav verecek. OPTA verilerine göre tecrübeli teknik direktör, Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup etmesi durumunda dördüncü kez bunu başaracak ve Rıza Çalımbay, Gordon Milne ve Fatih Terim’in bulunduğu listeye adını yazdıracak. 

Süper Lig’de 15. haftanın programı şöyle:

3 Aralık Cuma

Kasımpaşa-Beşiktaş

4 Aralık Cumartesi

Aytemiz Alanyaspor-Demir Grup Sivasspor

Galatasaray-Atay

5 Aralık Pazar

Yukatel Kayserispor-Fraport TAV Antalyaspor

GZT Giresunspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor

6 Aralık Pazartesi

Göztepe-Gaziantep FK

İttifak Holding Konyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Süper Lig’de 15. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.