Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Semih Saygıner, yedinci kez 3 Bant Dünya Kupası Şampiyonu – Türk bilardocu, Dünya Şampiyonası’nı kazanan en yaşlı isim olarak tarihe geçti

Milli bilardocu Semih Saygıner, Mısır’ın Şarm El-Şeyh şehrinde düzenlenen 3 Bant Dünya Kupası’nda şampiyon oldu. Kariyerinin yedinci şampiyonluğunu elde eden 57 yaşındaki Saygıner, böylelikle en yaşlı 3 Bant Dünya Kupası şampiyonu olarak tarihe geçti.

Semih Saygıner, en yaşlı 3 Bant Dünya Kupası şampiyonu oldu

3 Bant Dünya Kupası, 28 Kasım-4 Aralık günlerinde Mısır’ın Şarm El-Şeyh şehrinde 25 ülkeden 145 sporcunun katılımı ile düzenlendi. Milli bilardocu Semih Saygıner, turnuvaya damga vuran isim oldu. Bilardonun yaşayan efsanesi, yarı finalde İsveçli rakibi Torbjorn Blomdahlı 50-22 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Semih Saygıner, finalde ise dünya 1 numarası Dick Jaspers ile kozlarını paylaştı. Saygıner, Hollandalı rakibini 50-37 yenerek kariyerinin yedinci şampiyonluğunu elde etti. 57 yaşındaki bilardocu, böylelikle en yaşlı 3 Bant Dünya Kupası şampiyonu olarak da tarihe geçti. Saygıner, dünya şampiyonluğunu en son 17 sene önce kazanmıştı. 

Semih Saygıner’in şampiyonluğa ulaştığı karşılaşma:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.