Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta devam ediyor: Namağlup lider Trabzonspor, şampiyonluğa yürüyor – Galatasaray ile Altay yenişemedi

Süper Lig’de 15. hafta heyecanı, dün (4 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Adana Demirspor’u Anthony Nwakaeme ve Marek Hamsik’in golleri ile 2-0 mağlup etti ve namağlup liderliğini sürdürdü. Galatasaray ise sahasında Altay ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların gollerini, Halil Dervişoğlu ve Mbaye Diagne atarken İzmir temsilcisinin gollerini ise Cesar Pinares ve Daouda Bamba (penaltı) kaydetti. Galatasaray, bu puan kaybıyla Trabzonspor’un 16 puan gerisine düşmüş oldu. Günün diğer maçında ise Demir Grup Sivasspor, deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. 

Trabzonspor’un şampiyonluk yürüyüşü devam ediyor

Lider Trabzonspor, Süper Lig’in 15. haftasında Adana Demirspor ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma durağan bir tempoda başladı. Ancak Trabzonspor, bu dakikalarda yıldız futbolcusu Anthony Nwakaeme ile öne geçmeyi başardı. Dorukhan Toköz’ün pasında top ile buluşan Nwakaeme’nin şutu, direkten döndü fakat dönen topunu takip eden yıldız futbolcu, meşin yuvarlağı filelere yollayarak skoru 1-0’a getirdi. Maçın 26. dakikasında yenik duruma düşen Adana Demirspor, ilk yarının kalan bölümünde ataklarını sıklaştırdı. Vincenzo Montella’nın ekibi, en net pozisyonunu ise 45+3. dakikada yakaladı. Mario Balotelli’nin kafasından seken topu önünde bulan Jonas Svensson’un şutu, üst direğe çarparak auta çıktı. İlk yarının son dakikasında ise Balotelli ile mutlak gol pozisyonundan faydalanamayan Adana Demirspor, soyunma odasına 1-0 geride gitmek zorunda kaldı. 

İlk yarıyı önde kapatan Trabzonspor, ikinci yarıya adeta gol ile başladı. Anthony Nwakaeme’nin pasında savunma arkasına sarkan Marek Hamsik, sağ ayağı ile nefis bir dokunuşa imza atarak aradaki farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Bordo-mavililer, kalan dakikalarda skor avantajını korumayı başararak oyunun temposunu düşürdü ve müsabakadan 2-0’lık galibiyet ile ayrıldı. 

Adana Demirspor’u sahasında mağlup eden Trabzonspor, puanını 39’a yükseltti ve namağlup liderliğini sürdürdü. Vincenzo Montella’nın öğrencileri ise 20 puanda kaldı. 

Marek Hamsik’in nefis golü:

Trabzonspor, Süper Lig’de 1979-1080 sezonundan (5 galibiyet, 10 beraberlik) bu yana ilk kez bir sezonun ilk 15 maçında mağlubiyet almadı. (12 galibiyet, 3 beraberlik) (OPTA)

Trabzonspor’un başında görev yaptığı son sekiz Süper Lig maçını kazanan Abdullah Avcı, teknik direktörlük kariyerinin en uzun galibiyet serisini yakaladı. (OPTA)

Galatasaray’da kötü gidişat devam ediyor

Cezası nedeniyle Fatih Terim’den yoksun Galatasaray, Süper Lig’in 15. haftasında Altay’ı konuk etti. NEF Stadyumu’nda oynanan müsabakaya Mustafa Denizli’nin öğrencileri etkili başladı. Altay, etkili oyununu ise 17. dakikada gol ile süsledi. Ceza sahası içine sağ çaprazdan sokulan Cesar Pinares, sol ayağı ile uzak köşeye şutunu çekti ve kaleci Fernando Muslera’yı avlamayı başardı. Maçın başında beklemediği bir gol ile yenik duruma düşen Galatasaray, ilk yarının kalan dakikalarında oyun üstünlüğünü eline aldı. 16. dakikada Victor Nelsson ile önemli bir pozisyondan faydalanamayan ev sahibi, bu pozisyondan 14 dakika sonra ise maçtaki en net pozisyonuna girdi. Patrick van Aanholt’un pasında top ile buluşan Mostafa Mohamed, altıpas bölgesinden çektiği şutta direği geçemedi. Galatasaray, aradığı golü ise 34. dakikada buldu. Sofiane Feghouli’nin harika pasında top ile buluşan Halil Dervişoğlu, fileleri sarsarak skora dengeyi getiren isim oldu. Müsabakanın ilk yarısı, Pinares ve Halil’in karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi. 

İkinci yarıda ilk yarının aksine daha az gol pozisyonu oldu. Duran toplardan etkili olmaya çalışan Galatasaray, oyuna sonradan dahil olan Mbaye Diagne ile 80. dakikada öne geçmeyi başardı. Patrick van Aanholt’un kullandığı köşe vuruşunda harika yükselen Diagne, kafa vuruşu ile skoru 2-1’e getirdi. Ancak Galatasaray’ın gol sevinci oldukça kısa sürdü. Hakem Cüneyt Çakır, VAR uyarısının ardından İbrahim Öztürk’ün kafa vuruşunda Berkan Kutlu’nun topa eliyle müdahale ettiğini tespit etti ve beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Daouda Bamba, skorda yeniden dengeyi sağladı. Son dakikalarda Olimpiu Morutan ile önemli bir pozisyondan faydalanamayan Galatasaray, Altay karşısında bir puana razı oldu.

Altay beraberliğinin ardından galibiyet hasreti dört maça çıkan Galatasaray, böylelikle lider Trabzonspor’un 16 puan gerisine düşmüş oldu. Son sekiz maçtır galibiyet yüzü göremeyen İzmir temsilcisi ise puanını 18’e çıkardı. 

Süper Lig’de dört maçtır kazanamayan Galatasaray (3 beraberlik, 1 mağlubiyet), Fatih Terim yönetiminde ilk kez bir sezonda iki kez 4+ maçlık galibiyet hasreti yaşıyor. (OPTA)

Süper Lig’in 15. haftasında alınan skorlar:

Kasımpaşa 1-1 Beşiktaş

Aytemiz Alanyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Trabzonspor 2-0 Adana Demirspor

Galatasaray 2-2 Altay

Süper Lig’in 15. haftasında kalan maçlar:

5 Aralık Pazar

Yukatel Kayserispor-Fraport TAV Antalyaspor

GZT Giresunspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Atakaş Hatayspor-Medipol Başakşehir

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor

6 Aralık Pazartesi

Göztepe-Gaziantep FK

İttifak Holding Konyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.