Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya şirketi için 1 milyar dolar topladı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın yeni sosyal medya şirketi Trump Medya ve Teknoloji Grubu, borsaya kayıt yaptırmadan önce yatırımcılar ile 1 milyar dolar değerinde anlaşmalara vardığını kamuoyuna duyurdu. 

Trump Media & Technology Group (Trump Medya ve Teknoloji Grubu) isimli şirket, önümüzdeki yılın başında “Truth Social” isimli bir sosyal medya platformu kurmayı ve şirketi halka arz etmeyi planlıyor. 

Şirket, cumartesi günkü (4 Aralık) açıklamasında bahsi geçen 1 milyar doları “çeşitli bir kurumsal yatırımcı grubundan” elde ettiğini belirtti fakat bu yatırımcıların kim olduğu bilgisine yer vermedi. 

Donald Trump

Destekçilerinin 6 Ocak’ta ABD Kongresi’ni basmasından sonra Facebook ve Twitter hesapları askıya alınan Trump ise konuyla ilgili şu yorumda bulundu:  

“1 milyar dolar, sansürün ve ayrımcılığın bitmesi gerektiği konusunda Big Tech’e güçlü bir mesaj veriyor. Bilançomuz büyüdükçe, Trump Media & Technology Group, Big Tech tiranlığına karşı mücadele etmek için daha güçlü bir pozisyonda olacak.”  

Küresel teknoloji şirketleri Amazon, Apple, Facebook, Google ve Microsoft literatürde sık sık “Big Tech” (Büyük Teknoloji) olarak adlandırılıyor. 

Truht Social

Trump, Truth Social’ı bu yılın başında duyurmuş ve platformun “siyasi ideoloji temelinde ayrımcılık uygulamadan” iletişime olanak sağlayacağını belirtmişti. 

Trump Media & Technology Group, kullanıcıları ile buluşmak için Digital World Acquisiton isimli bir “birleşme amaçlı ortaklık şirketi” (SPAC) ile anlaştı.  

Kullanıcıları ile buluşmak isteyen şirketlerle birleşerek onları borsaya taşıyan özel amaçlı şirketleri ifade eden SPAC’ler, ABD borsasında özellikle bu yılın başında önemli bir popülarite kazandı.

Şimdiden 4 milyar dolar gibi bir değere sahip olduğu söylenen Truth Social’ın 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. 

Ne olmuştu? 

2020’nin Kasım ayında düzenlenen başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump, seçimlerde hile olduğunu iddia etmiş ve seçimlere itiraz etmişti. Destekçilerinin 6 Ocak’ta ABD Kongresi’ni basmasının ardından büyük sosyal medya platformları Trump’ın hesaplarını askıya almıştı.

Trump’ın hesapları askıya alındığında Twitter’da 89 milyon, Facebook’ta 33 milyon ve Instagram’da 24,5 milyon takipçisi bulunuyordu. 

Kaynak: BBC 

Derleyen: Alp Selim  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.