Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’nın efsanevi sumocusu Hakuho Şoo, beş dalda Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi

Japonya Sumo Federasyonu (JSA), 36 yaşındaki sumo güreşçisi Hakuho Şoo’nun beş dalda Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardığını açıkladı.

Hakuho Şoo, beş dalda Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi

Japonya Sumo Federasyonu (JSA), Moğolistan asıllı Japon sumocu Hakuho Şoo’nun beş dalda Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardığını açıkladı. 45 Büyük Sumo Şampiyonluğu ile Japonya’nın ”en kariyerli baş güreşçisi” olarak bilinen Hakuho, 2007 yılında ulaştığı ”Yokozuna” unvanını 84 turnuva boyunca taşıyan Hakuho, bu iki dalın yanı sıra kariyeri boyunca elde ettiği 1187 galibiyet, 1093 profesyonel maç zaferi ve 16 namağlup profesyonel sumo şampiyonluğu dallarında da Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. 2009 yılında 90 maçın 86’sını kazanmayı başararak sumo tarihindeki en uzun galibiyet serisini yakalayan Hakuho, 2019 yılında Japonya vatandaşı olmuştu.  

Hakuho Şoo, yakalandığı koronavirüs rahatsızlığı ve dizindeki sakatlıklar nedeniyle 2019 yılının Eylül ayında kariyerini noktalamıştı. Kariyerini sona erdirdikten sonra antrenörlüğe başlayan Hakuho, JSA kanalına verdiği demeçte ”Guinness’in tanıyacağı şekilde çıraklar yetiştirmek istiyorum” diye konuştu.

Hakuho Şoo’nun kariyerindeki bazı özel anlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.