Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 15. hafta devam ediyor: Fenerbahçe, Çaykur Rizespor galibiyeti ile nefes aldı

Süper Lig’de 15. hafta heyecanı, dün (5 Aralık) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor’u Mergim Berisha ve Serdar Dursun’un (3) attığı goller ile 4-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu galibiyet ile puanını 27’ye çıkartarak maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi.  

Günün diğer maçlarında Yukatel Kayserispor, Fraport-Tav Antalyaspor’u 2-0, GZT Giresunspor, VavaCars Fatih Karagümrük’ü 3-1, Medipol Başakşehir ise Atakaş Hatayspor’u 3-0 mağlup etti. 

Serdar Dursun’dan Fenerbahçe’ye hayat öpücüğü

Fenerbahçe, Süper Lig’in 15. haftasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma, gol pozisyonları ile başladı. Çaykur Rizespor, müsabakanın beşinci dakikasında Aminu Umar ile gole çok yaklaştı. Ancak Attila Szalai, Umarı’ın vuruşunda meşin yuvarlağı kale çizgisinden çıkarmayı başardı. Bu pozisyonun ardından oyun üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, 13. dakikada Mergim Berisha ile öne geçti. Diego Rossi’nin ortasında top ile buluşan Berisha, yaptığı kafa vuruşu ile fileleri sarstı. Sarı-lacivertliler, 34. dakikada ise ilk golün asistini yapan Rossi ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Miguel Crespo’nun harika pasında savunma arkasına sarkan Uruguaylı futbolcu, yaptığı vuruşta kaleci Gökhan Akkan’ı geçemedi. İlk yarı, Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci yarı, ilk yarının aksine düşük bir tempoda başladı. Ancak Serdar Dursun’un 62. dakikada Mergim Berisha’nın yerine oyuna girmesi, maçın gidişatını değiştirdi. Serdar, 70. dakikada Attila Szalai’nin harika pasında fileleri sarsarak aradaki farkı ikiye çıkardı. 30 yaşındaki milli futbolcu, 79. dakikada ise ceza sahası dışından çektiği sert şut ile skoru 3-0’a getirdi. Maçın skorunu belirleyen gol de Serdar Dursun’dan geldi. Szalai’nin pasında fileleri sarsan Serdar, bu sezonki gol sayısını beşe yükseltti. 

Çaykur Rizespor’u 4-0 yenen Fenerbahçe, puanını 27’ye çıkartarak maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. 10 puanı bulunan Karadeniz temsilcisi ise son sırada kaldı. 

Serdar Dursun, Roberto Soldado’dan (Kasım 2017 vs Sivasspor) bu yana Fenerbahçe formasıyla Süper Lig’de hat-trick yapan ilk isim oldu. (OPTA)

Süper Lig’in 15. haftasında alınan skorlar:

Kasımpaşa 1-1 Beşiktaş

Aytemiz Alanyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Trabzonspor 2-0 Adana Demirspor

Galatasaray 2-2 Altay

Yukatel Kayserispor 2-0 Fraport TAV Antalyaspor

GZT Giresunspor 3-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Atakaş Hatayspor 0-3 Medipol Başakşehir

Fenerbahçe 4-0 Çaykur Rizespor

Süper Lig’de 15. hafta, bugün (6 Aralık) oynanacak Göztepe-Gaziantep FK ve İttifak Holding Konyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmaları ile sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.