Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Körfez turuna çıkıyor: İlk durak Umman

Suudi Arabistan’ın fiili hükümdarı Veliaht Prens Muhammed bin Salman, aralık ayında Riyad’da düzenlenecek Arap liderleri yıllık zirvesi öncesi bugün Körfez turuna çıkıyor. Selman’ın ilk durağı Umman olacak.

Suudi Arabistan’ın fiili hükümdarı Veliaht Prens Muhammed bin Salman, İran ile Batı arasındaki nükleer anlaşmayı kurtarmayı amaçlayan önemli müzakerelerin ortasında bu ay düzenlenecek Arap liderleri yıllık Körfez zirvesi öncesinde bugün (6 Aralık) Körfez ülkeleri gezisine başlayacak.

Suudi Arabistan’a ait Al Arabiya televizyonu, Prens Salman’ın Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar ve Kuveyt’i ziyaret edeceğini duyurdu. Körfez turunun ilk ayağı Umman olacak.

Umman ziyaretinde Sultan Heysem bin Tarık ile görüşecek olan Salman’ın, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini ve bölgesel konuları ele alması bekleniyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman

Bu ziyaret, Riyad ve Arap müttefiklerinin Katar’a uyguladığı ambargodan sonra Doha’ya düzenlenen ilk ziyaret olma niteliği de taşıyor.

Suudi Arabistan ile Katar’ın ilişkilerini normalleştirmek üzere bir süredir girişimlerde bulunan eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump yönetimi ve arabuluculuk rolü üstlenen Kuveyt, ocak ayında başarılı olmuş ve Riyad, Doha’ya uyguladığı ambargo ve ablukayı kaldırma kararı almıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.