Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihin en golcü ismi: Cristiano Ronaldo 800 gole ulaşan ilk futbolcu

Manchester United’ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, İngiltere Premier Lig’de Arsenal ile oynanan karşılaşmada fileleri iki kez sarsmayı başararak kariyerinde 801 gole ulaştı. Ronaldo, böylelikle 800 gol barajını geçen tarihteki ilk futbolcu oldu. 

Cristiano Ronaldo, sekizinci kez dalya dedi

Cristiano Ronaldo, harikalar yaratmaya devam ediyor. Manchester United’da forma giyen Ronaldo, İngiltere Premier Lig’de Arsenal ile oynanan karşılaşmada fileleri iki kez havalandırmayı başardı. Takımını 3-2’lik skor ile galibiyete taşıyan Portekizli yıldız, böylelikle 800 gol barajını geçen tarihteki ilk futbolcu oldu. Ronaldo, bu gol sayısına 1097 karşılaşmaya çıkarak erişti. 

Portekiz Premier Lig ekiplerinden Sporting Lizbon çatısı altında görücüye çıkan Cristiano Ronaldo, bu kulüpte çıktığı 31 karşılaşmada beş gol attı. Ronaldo, Sir Alex Ferguson’un özel talebinin ardından ise İngiltere Premier Lig’in en köklü ekiplerinden Manchester United’ın yolunu tuttu. Portekizli yıldız, Kırmızı Şeytanlar’da forma giydiği 291 maçta 128 kez fileleri sarstı. Cristiano Ronaldo, 6 Temmuz 2009 tarihinde 94 milyon euroluk bonservis bedeli ile İspanya LaLiga ekiplerinden Real Madrid’e transfer oldu. Ronaldo, kariyerinin en başarılı günlerini eflatun-beyazlılarda geçirdi. Portekizli yıldız, Real Madrid kariyerinde çıktığı 438 karşılaşmada 450 gol attı. Ronaldo, böylelikle Real Madrid tarihinin en golcü futbolcusu olmayı da başardı. Cristiano Ronaldo, 2018-2019 sezonunda ise rotasını İtalya Serie A’ya çevirdi. Juventus forması ile çıktığı 134 maçta 101 kez fileleri sarsan Ronaldo, 2021-2022 sezonu ile birlikte Manchester United’a geri döndü. 36 yaşındaki yıldız, Kırmızı Şeytanlar’da bu sezon 17 defa forma giydi ve 12 kez gol sevinci yaşadı. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde attığı 140 gol ile turnuva tarihinin en golcü futbolcusu konumunda bulunan Cristiano Ronaldo, milli forma ile de sayısız gol sevinci yaşadı. Portekiz Milli Takımı ile çıktığı 184 maçta 115 kez fileleri sarsan Ronaldo, dünya futbol tarihinin milli takım forması ile en çok gol atan futbolcusu olmaya devam ediyor. 

Cristiano Ronaldo’nun kariyerindeki 800. golü:

https://www.youtube.com/watch?v=t5DLH3XoMII

Cristiano Ronaldo’nun kariyerinde attığı birbirinden güzel 801 gol:

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo’yu zorlayabilecek tek isim

Pele, Ferenc Puskas ve Lionel Messi, RSSSF isimli bir futbol istatistik kuruluşuna göre gol sayısında Cristiano Ronaldo’nun en yakın takipçileri konumunda bulunuyor. Pele, her ne kadar 1000’den fazla gol attığını iddia etse de bu istatistiği kanıtlayacak herhangi bir veri bulunmuyor. RSSSF, Brezilyalı yıldızın profesyonel maçlarda 769 gol attığının altını çiziyor. Macaristan futbolunun yetiştirdiği en büyük isim olan Ferenc Puskas’ın ise kariyerinde 761 golü bulunuyor. Öte yandan Lionel Messi, kariyerinin geri kalanında Cristiano Ronaldo’yu geçebilecek tek isim olarak ön plana çıkıyor. Tek bir kulüp forması (Barcelona) ile en çok gol atan futbolcu olan Arjantinli yıldız, kariyerinde toplam 756 kez fileleri sarstı. 34 yaşındaki Messi, bu sezon Paris St-Germain ile dört gole imza attı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.