Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkücülerin Türkeş’i sahiplenme savaşı tırmanıyor: MHP yeni vakıf kuruyor, Ankara İl Başkanı’ndan yine tehdit

Alparslan Türkeş Vakfı’nın 28 Kasım’da Ankara’da düzenlediği anma törenine düzenlenen baskının ardından ülkücü camiada gerilim büyüyor. Yazılı açıklama yapan MHP Genel Merkezi, “Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve ülkücü harekettir” diyerek “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” adıyla yeni bir vakıf kuracaklarını duyurdu. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ da dün (5 Aralık) kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek, “Başbuğumuzun ismini CHP’ye, Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız. Ülkücülerin nefesi arkanızda diyerek tehditte bulundu.

Ankara’da 28 Kasım’da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş anma etkinliğine, MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ’un hedef göstermesinin ardından 50 kişilik bir grubun saldırı düzenlemesiyle başlayan gerilim büyüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ı “Bundan sonra Mansur bey dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var” diyerek hedef almasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ da “Mansur Yavaş artık rahat durmalı. Rüzgâr eken fırtına biçer. Fitne eken, öfke, kin, nefret, hışım ve şiddet biçer” sözleriyle Yavaş’ı tehdit etmişti.

Alparslan Türkeş’in eşi, Seval Türkeş ise “Devlet Bahçeli ilk günden beri vakıftan rahatsızdır. İlk günden beri vakfı istemiyor” ifadelerini kullanmıştı.

MHP yeni vakıf kuruyor

Yaşananların ardından MHP, “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı” adıyla yeni bir vakıf kuracağını duyurdu. MHP Genel Merkezi adına yapılan açıklamada, “Kurucu liderimiz başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve Ülkücü Hareket’e bırakılan manevi ve siyasi mirasın, vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir. Başbuğumuzun manevi mirasını korumak, adını, davasını ve bizlere emanet ettiği Türklük ülküsünü gerçek varisleri ve sahipleri olarak kıyamete kadar yaşatmak maksadıyla kendisinin adını taşıyan bir vakfın kurulması kararlaştırılmıştır. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adını taşıyacak vakfın kuruluş çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda tamamlanacaktır. Vakfın kısa adı TATSAV olacaktır” denildi

“Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimsenin istismar edemeyecektir”

Alparslan Türkeş’in ailesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sert sözlerle hedef alındığı açıklamada şöyle denildi:

“TATSAV faaliyete geçtikten sonra Alparslan Türkeş’i ve onun banisi olduğu Ülkücü Hareketi bundan böyle hiç kimsenin istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa, Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir. Böylece, MHP’nin birlik ve bütünlüğünü bozmayı, Ülkücü Hareket’in tarihi misyonunu engellemeyi, camiamızda ikilik çıkarmayı hedef alan entrikaların döndürülmesi çabalarına son verilmiş olacaktır. Merhum Alparslan Türkeş’in gerçek ailesi, MHP camiası ve ülkücü harekettir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te kan bağı değil, can ve inanç bağı, aidiyet hissi ve bilinci esastır. Alparslan Türkeş’in gerçek evlatları onun yolundan hiç ayrılmamış MHP camiasının mensupları ve ülkücülerdir. CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve Kripto Abla rolünü üstlenmiş Heval Meral’e hizmet eder hale gelen mevcut vakfı, hiçbir ülkücü kabullenemez. Mansur Yavaş vasıtasıyla CHP’nin siyaset değirmenine su taşıyan ve İP Müdiresi Meral Akşener’in kirli emellerine alet olan bir vakfı istemiyoruz. MHP camiası ve Ülkücü Hareket olarak, entrika müstahsili mevcut vakfı tanımıyoruz.”

Bahçeli: “Vakfın başkanı ben olacağım”

2022 yılı bütçe teklifi görüşmeleri için TBMM’ye gelen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı kurulacak. Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı Başkanı ben olacağım. Hayırlı olsun” dedi

MHP İl Başkanı Baştuğ’dan tehdit: “Hesabını soracağız, Ülkücülerin nefesi arkanızda”

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ ise dün (5 Aralık) kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı’na giderek tehditler yağdırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre Turgay Baştuğ, ‘‘Rahmetli Başbuğ’umuzun ismini CHP’ye, Mansur’a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim. Ya adam gibi vakıfla ilgili çalışmaları yürütürsünüz ya da nefesimiz ensenizde. Sizi bundan sonra uyarmayacağım. Büyükşehir sizi kullanarak camiamız üzerinde oyun oynamaya çalışıyor. Yaptırmayacağız. CHP’nin belediyesinin arabası ne geziyor burada. Ülkücülerin nefesi arkanızda. Sizi uyardım bir daha da uyarmayacağım’‘ dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.