Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arka Pencere’den Sanat Kültür (16): Oyun mu, gerçek mi?: “Petite Maman”

“Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi” (2019) gibi kadın dayanışmasını betimleyen filmleriyle tanıyıp sevdiğimiz Fransız kadın yönetmen Celine Sciamma, “Petite Maman / Küçük Anne” adlı yeni filminde bizi anneannesini yeni kaybetmiş olan küçük kız Nelly’nin dünyasına götürüyor. Ardından akran kız arkadaş Marion ile tanışıyoruz ve sorular başlıyor: Anlatılanların ne kadarı oyun, ne kadarı gerçek? Özdemir Asaf’ın “Oyun” adlı şiirinde, Salinger’in bir öyküsünde ve Winnicott’un “Oyun ve Gerçeklik” adlı bilimsel kitabında durakladıktan sonra, içinde hayali arkadaşların bulunduğu birkaç başka filmi anımsıyoruz. Sonuçta “oyun”un hepimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.