Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Emel Yıldırım Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Emel Yıldırım dün (6 Aralık) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Yıldırım, Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve gazeteci Emel Yıldırım için bugün (7 Aralık), Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Yıldırım’ın ailesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Kılıçdaroğlu, cenaze namazından önce Emel Yıldırım’ın babası Mehmet Sakallı ile eşi Erdoğan Yıldırım’a başsağlığı diledi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yıldırım’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Emel Yıldırım kimdir?

Emel Yıldırım, 1959 yılında Aydın’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu’ndan 1980 yılında mezun oldu. 1986 yılına kadar Başbakanlık Basın Merkezi’nde iç haberler sorumlusu olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı’nda muhabir, ATV’de Ankara’dan her gece canlı olarak sunulan “Son Durak” haber programında program yapımcısı, kurucu kadrosunda yer aldığı CNN Türk’te 10 yıl boyunca Ankara Temsilci Yardımcısı olarak çalıştı.

Gazetecilik kariyerine ek olarak, 1989, 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde SHP ve CHP’nin medya ve propaganda çalışmalarını yürüttü. 1989 – 1995 yılları arasında Çankaya Belediyesi’nde basın danışmanı olarak çalıştı.

Bir yıl Norveç’te, bir yıl da Amerika’da yaşadı.

18 Aralık 2010’de gerçekleştirilen CHP 15. Olağanüstü Kurultayı’ndan 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’ne kadar CHP Genel Merkezi’nde Tanıtım Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nda oluşturulan Seçim ve Propaganda Koordinasyon Komitesi’nde görev aldı.

CHP’nin 17-18 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirdiği 34. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi üyesi seçildi. 

Gezi olayları sürecinde (Mayıs-Haziran-Temmuz 2013) CHP Genel Merkezi’nde kurulan kriz masası koordinatörlüğünü üstlendi.

Ağustos 2013’ten itibaren, Genel Merkez tarafından PM üyeleri ve milletvekillerinden oluşturulan Doğu – Güneydoğu Heyeti’nde yer aldı. Bu çalışma kapsamında Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde il, ilçe ve köylerde gerek bölge halkı gerek STK’larla görüşmeler gerçekleştirdi.

8 Mayıs 2014’de İletişim Tanıtım Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) görev aldı.

5 – 6 Eylül 2014 tarihlerinde yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı hazırlamak üzere oluşturulan beş kişilik Kurultay Komitesi’nde yer aldı.

Emel Yıldırım, profesyonel meslek hayatı ve siyasi kariyerinin yanı sıra, 2010 yılında, yazdığı bir öykü ile Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği uzun metraj sinema filmi senaryo yarışmasını kazanarak ödül aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.