Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Aralık 2021): Bütçe görüşmelerinde gerginlik, Biden-Putin görüşmesi, Dr. Gökhan Çınkara ile Erdoğan’ın Katar ziyareti

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de, Ortadoğu siyaseti üzerine çalışan Dr. Gökhan Çınkara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ziyaretinin anlamını yorumladı. (03:08)

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün video konferans yöntemi ile bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde konu başlıklarının Ukrayna krizi, Rusya’nın NATO’dan güvenlik garantisi isteği, Belarus, enerji, büyükelçiler arasındaki anlaşmazlık, siber güvenlik, nükleer silahların kontrolü ve tutuklu Amerikan askerlerinin durumunun yanı sıra, Suriye ve İran gibi uluslararası konuların da olması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçe görüşmeleri dün (6 Aralık) başladı. Muhalefet, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden sert bir dille eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “83 milyona kumpas kuran bu bütçeye ‘hayır’ diyeceğiz. Bunları göndereceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.