Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tutuklanan Sampdoria Başkanı Massimo Ferrero istifa etti

İtalya Serie A ekiplerinden Sampdoria’nın başkanı Massimo Ferrero, kendine ait şirketlerdeki mali suçlar ve bu şirketlerin iflası ile alakalı olarak tutuklanıp cezaevine konuldu. Sampdoria, yaşananların ardından Ferrero’nun kulübün çıkarlarını korumak adına istifa ettiğini açıkladı. 

İtalya futbolu, yeni bir skandalla çalkalanıyor. Serie A ekiplerinden Sampdoria’nın başkanı Massimo Ferrero, ticari girişimlerinden dördünün iflas etmesine yol açan olaylarla ilgili soruşturmanın bir parçası olarak İtalyan mali polisi tarafından tutuklanıp, Milano’daki San Vittore Cezaevi’ne konuldu. Ferrero’nun yanı sıra, 70 yaşındaki iş insanının kızı ve torunun da aralarında bulunduğu beş kişinin ev hapsine alındığı belirtildi. Ferrero’nun avukatı Giuseppina Tenga, müvekkilinin tutuklanma nedeninin Sampdoria ile alakalı olmadığını kamuoyuna duyurdu. Ancak Sampdoria, kendine has kişiliği ile İtalya futbolunda adından söz ettirmeyi başaran Ferrero’nun yaşananların ardından kulübün çıkarlarını korumak için istifa ettiğini açıkladı.

Sampdoria’dan bir Massimo Ferrero geçti

Massimo Ferrero, 2014 yılının Haziran ayında Sampdoria’yı yaklaşık 15 milyon euro karşılığında satın aldı. Kendine has kişiliği ve ilginç saç modelleri ile sık sık İtalya basının gündeminde yer alan Ferrero, Sampdoria’yı Serie A’nın önemli takımlarından biri haline getirdi. Mavi-beyazlılar, 2015 yılında UEFA Avrupa Ligi eleme turlarına katılmaya da hak kazandı. Öte yandan 70 yaşındaki iş insanı, son aylarda kulübü satmaya sıcak baktığına dair kamuoyuna açıklamalarda bulunmaktaydı. İtalyan basınına verdiği demeçte dinlenmeye hazır olduğunu söyleyen Ferrero, ”Elimden gelenin en iyisini yaptım ve hala elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum fakat Sampdoria’ya benden daha fazla şey katabilecek biri varsa öne çıkabilir” diye konuşmuştu.

Cenova şehrinin temsilcisi Sampdoria, bu sezon oynadığı 16 lig karşılaşmasında dört galibiyet, üç beraberlik ve dokuz mağlubiyet alarak 15 puan toplayabildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.