Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı başlıyor: Borussia Dortmund deplasmanına konuk olacak Beşiktaş, Devler Ligi’ne sıfır puan ile veda etmemek için sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı, bu akşam (7 Aralık) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile başlayacak. Temsilcimiz Beşiktaş’ın da bugün sahne alacağı haftada, Kara Kartal, grubundaki son maçında Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’a konuk olacak. Beş maç sonunda puan ile tanışmayı başaramayan Beşiktaş, Devler Ligi’nde ”sıfır” çekmemek için Signal Iduna Park çimlerine çıkacak. Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, taraftarına Avrupa arenasında puan hediye etmek istiyor

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun altıncı hafta maçında Borussia Dortmund ile kozlarını paylaşacak. Signal Iduna Park’ta oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetecek.

Beşiktaş, grubunda sıfır çekmek istemiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı beş maçı da kaybeden Beşiktaş, Borussia Dortmund karşısında ilk puanlarını almak için sahaya çıkacak. Temsilcimiz, grubundaki ilk maçında Borussia Dortmund’a 2-1, ikinci maçında Ajax’a 2-0, üçüncü maçında 4-1, dördüncü maçında 4-0’lık skorlar ile Sporting Lizbon’a, beşinci maçında ise Ajax’a 2-1’lik skor ile mağlup oldu. Beşiktaş’ın bu beş karşılaşmadaki gollerini, Francisco Montero, Cyle Larin ve Rachid Ghezzal kaydetti. 

Borussia Dortmund’dan puan alarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etmek isteyen Beşiktaş, rakibi ile bugüne kadar oynadığı üç maçı da kaybetti. Kara Kartal, Almanya temsilcilerine konuk olduğu altı maçta ise yalnızca bir galibiyet alabildi. Öte yandan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon deplasmanda oynadığı üç maçı da gol atamadan kaybetti. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Borussia Dortmund karşısında ise bir anlamda tarihe geçmek istemeyecek. Grubunda henüz puanı bulunmayan Beşiktaş, Borussia Dortmund’a kaybetmesi durumunda Fenerbahçe’nin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasında puan alamayan ikinci Türk takımı olacak. 

Beşiktaş’ın Borussia Dortmund maçı kamp kadrosu:

Sergen Yalçın: ”Ciddi bir tecrübe kazandık” 

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Borussia Dortmund maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yalçın, beklentilerin oldukça uzağında kalmalarına rağmen tecrübe kazandıklarının altını çizdi: ‘‘Sakatlıklar, yaşadığımız sorunlar, farklı farklı kadrolarla oynadığımız maçlar bizi sıkıntılı bir sürece attı. Ciddi bir tecrübe kazandık öncelikle. Bu seviyede oyunların nasıl oynandığını ve nasıl oynanması gerektiğiyle ilgili çok ciddi tecrübeler kattı.”

Borussia Dortmund, formalite için sahada

Almanya temsilcisi Borussia Dortmund ise UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı beş maçın ikisini kazanırken üçünde sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Grubunda üçüncü olarak Devler Ligi’ne veda eden Borussia Dortmund, oynadığı beş karşılaşmada beş gol atarken kalesinde 11 gol gördü. 

Bu akşam sahaya formalite için çıkacak olan Borussia Dortmund, temsilcimiz ile oynadığı üç Avrupa kupası maçını da kazandı. Almanya temsilcisi ayrıca Türk takımları ile oynadığı dokuz Avrupa kupası maçında yalnızca bir mağlubiyet aldı. Öte yandan 2017-2018 sezonundan bu yana ilk kez Devler Ligi’ne grup aşamasında veda eden Borussia Dortmund, sahasında oynadığı son üç maçın ikisinden mağlup ayrıldı. Sarı-siyahlılar, İstanbul’da oynanan ilk karşılaşmada temsilcimizi 2-1’lik skor ile mağlup etmişti. 

Beşiktaş ile Borussia Dortmund arasında oynanan ilk karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde akşamın programı şöyle:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler