Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları ilk kez karşı karşıya geldi: Fenerbahçe, rakibini 7-0 mağlup etti

Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları, dün (7 Aralık) ilk kez NEF Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için oynanan hazırlık maçında rakibini Fatma Kara, Berdan Bozkurt, Shameeka Fishley (3), Kennya Cordner ve Setenay Sırım’ın golleri ile 7-0 mağlup etti. Galatasaray’da maçın henüz beşinci dakikasında Queenth Daniels, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

İlk zafer Fenerbahçe’nin

Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin kadın futbol takımları, kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak için tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi. Her iki takımın futbolcuları, ”Kadına şiddete son diyoruz” yazılı pankartlar ile sahaya çıktı. 

Fenerbahçe, Galatasaray Hepsiburada karşısında maça hızlı başladı. Sarı-kırmızılıların Nijeryalı stoperi Queenth Daniels, henüz beşinci dakikada Kennya Cordner’a yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Fenerbahçe, beş dakika sonra ise öne geçti. Kazanılan penaltı vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara yollayan Fatma Kara, ezeli rekabette ilk golü kaydeden isim olarak tarihe geçmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray Hepsiburada’nın 10 kişi kalmasından faydalanarak oyun üstünlüğünü tamamen eline aldı. Teknik direktörlüğünü Nihan Su’nun yaptığı Fenerbahçe, 15. dakikada Berdan Bozkurt ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Bu golün ardından tamamen oyundan düşen sarı-kırmızılılar, dakikalar 31’i gösterirken kalesinde üçüncü golü gördü. Fenerbahçe, Shameeka Fishley ile aradaki farkı üçe çıkardı. İngiliz forvet, 34 ve 39. dakikalarda iki kez daha sahne alarak hem skoru 6-0’a getirdi hem de kadınlar futbolu derbi tarihinin hat-trick yapan ilk oyuncusu oldu.

NEF Stadyumu’nun ev sahipliğini yaptığı maç, ikinci yarıda bir gole daha sahne oldu. Fenerbahçe, 51. dakikada Setenay Sırım’ın attığı gol ile Galatasaray Hepsiburada’yı 7-0 mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe’nin Galatasaray Hepsiburada’yı 7-0 mağlup ettiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.