Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) ödülleri: Ashleigh Barty “Yılın Oyuncusu” seçildi

Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 2021 yılı ödülleri açıklandı. Uluslararası spor medyası çalışanlarının katkısıyla belirlenen ödüllerde, beş ismin 2021 performansları taçlandırıldı.

Dünya bir numarası Ashleigh Barty, “Yılın Oyuncusu” ödülünün sahibi oldu. 25 yaşındaki Avustralyalı tenisçi beş turnuva kazanarak WTA’da sezonu bu alanda lider bitirdi. 2021’de Wimbledon’ı kazanarak kariyerindeki ikinci Grand Slam zaferini yaşayan Barty, 2019’un ardından bu ödülü ikinci kez kazanmış oldu.

“Yılın Çiftler Takımı” ödülünü Çek Barbora Krejcikova ve Katerina Siniakova ikilisi kazandı. 2018’in ardından bu ödüle ikinci kez layık görülen Krejcikova ve Siniakova, Roland Garros’ta kariyerlerindeki üçüncü Grand Slam zaferlerini yaşarken yılı, Meksika’da WTA Finalleri’nde çiftler şampiyonluğuyla kapattı.

Barbora Krejcikova, aynı zamanda “En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu” ödülünün de sahibi oldu. 25 yaşındaki tenisçi çiftlerde yaşadığı başarıların yanı sıra teklerde ilk kez ilk 50’ye girdiği ve üç turnuva zaferi yaşadığı sezonda, 2021 Fransa Açık şampiyonu oldu.

Yılın en iyi çıkış yapan genç oyuncusuna verilen ödül, sezonun en özel hikayelerinden birini yazan Emma Raducanu’nun oldu. 19 yaşındaki Britanyalı tenisçi, 343. sırada başladığı sezonu kadınlarda 19. sırada tamamlamayı başardı. Elemeleri geçerek katıldığı 2021 ABD Açık’ta, elemelerden gelerek Grand Slam kazanan ilk tenisçi olma unvanını, 10 maçta hiç set kaybetmeden kazandı.

“Yılın Geri Dönüşü” ödülünün sahibi ise İspanyol Carla Suarez Navarro oldu. 33 yaşındaki tenisçi, 2020’de kariyerini sonlandırmaya hazırlanırken lenf kanseri teşhisi konduktan sonra kanseri yenmeyi başardı ve 2021’de Wimbledon, Fransa Açık ve Billie Jean King Kupası’nda mücadele etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.