Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te Sezgin Baran Korkmaz kavgası – Süleyman Soylu’nun CHP’li milletvekiline “sahtekâr” demesi üzerine yumruklu kavga çıktı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sıralarda AKP’li ve CHP’li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. İçişler Bakanı Süleyman Soylu, kürsüde konuşan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a “Sahtekâr” diye bağırınca sözlü tartışmalar büyüdü ve kürsü önünde yumruklu kavga yaşandı. Meclis televizyonu, kavga görüntülerini yayınlamadı, yayını kesti.

“Bakan, gelecek nesilleri düşünse hakkındaki iddialara Meclis’te cevap verirdi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Erkan Aydın, İçişleri Bakanlığı bütçesi hakkında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eleştirilerde bulundu. Aydın, “Eğer sayın bakan gelecek nesilleri düşünseydi, kendisiyle ilgili onlarca iddiayı bir televizyon programında değil, TBMM’de, ‘Önce dokunulmazlığımı kaldırın, sonra soruşturma komisyonu açın ve bunları cevaplayım’ derdi. Ancak o, mayıs ayından beri savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacak” diye konuştu.

Soylu, Aydın’a “sahtekâr” dedi

Erkan Aydın, konuşmasında, Sezgin Baran Korkmaz ve bakan Soylu hakkındaki iddialara da yer verdi ve Soylu’ya dönerek, “Sezgin Baran Korkmaz ile uçağa binerken fotoğrafınız çıktı. Siz ‘Başka uçak yok’ dediniz. Cumhurbaşkanına söyleseydiniz” dedi. Bunun üzerine araya giren Soylu, Aydın’a “Sahtekâr” diyerek bağırdı. 

Yumruklu kavga çıktı, TBMM TV yayını kesti

Sözlü sataşmalara başka milletvekilleri de dahil olurken kürsünün önü bir anda kalabalıklaştı. AKP’li milletvekilleri, CHP’li milletvekillerinin bulunduğu alana doğru koşarken, CHP’liler de onlara karşılık verdi. Laf atmalar ve sataşmalar saniyeler içinde yumruklu kavgaya dönüştü. Bu esnada TBMM TV yayına ara verdi ve kavga görüntülerini yayınlamadı. Yumrukların havada uçuştuğu kavgayı diğer milletvekilleri ayırdı. Yaşananların ardından oturuma ara verildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.