Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope’a konuşan Sırrı Sakık’tan muhalefete: “Parlamentoda sözünüz para etmiyorsa orada bulunmanın bir anlamı yok”

Eski HDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, başta ekonomik kriz olmak üzere ülkede yaşanan sorunların tek çözümün bir an evvel sandığa gitmek olduğunu belirterek, muhalefet partilerini halkla daha fazla buluşmaya çağırdı. Sakık, “Parlamentoda sözünüz para etmiyorsa orada bulunmanızın bir anlamı yok. Parlamentoda muhalefet şu anda yok hükmündedir” diye konuştu. Cezaevinde bulunan ve ağır hasta olan Aysel Tuğluk’un bir an evvel tahliye edilmesi gerektiğini de söyleyen Sakık, cezaevlerinde 500’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin hasta tutuklu ve hükümlü olduğuna dikkat çekti.

“Biz bu toprakların evladıyız ama devletin üvey evladıyız”

Medyascope’a konuşan Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk’un cezaevindeyken annesini kaybettiğini ve annesinin cenazesinde yaşananlara tanıklık ettiğini belirterek şunları söyledi: “Ne olduysa ondan sonra oldu. Annesi vefat etmeden bana, ‘Ben öleceğim ve Aysel cezaevinden çıkamayacak. Ben ölürsem evimizin karşısındaki bu mezarlığa beni gömün eğer Aysel çıkarsa gelip evin penceresinden beni görür’ demişti. Yaşananlar öç ve intikam duygusu değilse Aysel başta olmak üzere hasta tutuklu ve hükümlülerin bir dakika bile cezaevlerinde kalmasına sebep yoktur. İnfaz yasası çıkardılar, sahipleri olanlar tahliye edildi, olmayanlar içeride kaldı. Biz bu toprakların evladıyız ama devletin üvey evladıyız. Bu olup bitenlerden bazı AKP’li vekiller de rahatsız ama çıkıp söyleyemiyorlar. Ben insanım diyen herkesin yüreği dağılmalıdır. Herkes bir vicdan muhasebesi yapmalıdır.”

“Tek çözüm sandık”

Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde ciddi bir yoksulluk olduğunu, her gün yapılan zamların insanları artık geçinemez hale getirdiğini belirten Sakık, şöyle devam etti: “Tek çözüm sandık ve halka gitmektir. Seçim için daha gür bir ses ile halk buluşmaları gerçekleştirilmelidir. Artık emekli milletvekillerinin bazı ilaçlarını Meclis bile ödeyemiyor. Artık siz diğer insanların halini düşünün. Meclis’in durumu ortada. Meclis’teki muhalefet partileri grup toplantılarını Meclis yerine her hafta bir kentte halk ile birlikte yapmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.