Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı başladı: Beşiktaş, Borussia Dortmund’a 5-0 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta heyecanı, dün akşam (7 Aralık) dört grupta oynanan sekiz karşılaşma ile başladı. Temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda konuk olduğu Borussia Dortmund’a Donyell Malen, Marco Reus (2) ve Erling Haaland’ın (2) attığı goller ile 5-0 mağlup oldu ve Devler Ligi’ne puan alamayarak veda etti. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe’nin ardından ”0” çeken ikinci Türk kulübü olarak da tarihe geçti. Siyah-beyazlılar, aynı zamanda bu sezon Devler Ligi gruplarında puan alamayan tek takım oldu. Öte yandan dünkü sonuçların ardından Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Atletico Madrid, Ajax, Sporting Lizbon, Real Madrid ve Inter, gruplarını ilk iki sırada tamamlayarak adlarını son 16 turuna yazdırmayı başardı. 

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ”0” çekti

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun altıncı hafta maçında Borussia Dortmund ile kozlarını paylaştı. Signal Iduna Park’ta oynanan karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetti.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı beş maçı da kaybeden Beşiktaş, Borussia Dortmund karşısında ilk puanlarını almak için sahaya çıktı. Ancak temsilcimiz, güçlü rakibi karşısında maç boyu varlık gösteremedi. 29. dakikada Donyell Malen’in attığı gol ile yenik duruma düşen Beşiktaş, 43. dakikada ise Welinton’un kırmızı kart görmesiyle sarsıldı. Ceza sahasında Mahmoud Dahoud’u düşürerek penaltıya sebebiyet veren Brezilyalı stoper, hakem François Letexier tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Marco Reus, kaleci Ersin Destanoğlu’nu ters köşeye yatırdı ve aradaki farkı ikiye çıkardı. İlk yarı, Reus’un golünün ardından sona erdi. 

Soyunma odasına 2-0 önde giden Borussia Dortmund, ikinci yarıya da gol ile başladı. Almanya temsilcisinin ikinci golünü kaydeden Marco Reus, 53. dakikada rakiplerinden sıyrılarak meşin yuvarlağı bir kez daha fileler ile buluşturdu. 63. dakikadan sonra ise Reus’un yerine oyuna dahil olan Erling Haaland sahne aldı. Dünyaca ünlü santrfor, 68 ve 81. dakikalarda iki gole imza atarak maçın skorunu belirledi. 

Borussia Dortmund’a 5-0 mağlup olan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına puan alamayarak veda etti. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe’nin ardından ”0” çeken ikinci Türk kulübü olarak da tarihe geçti. Siyah-beyazlılar, aynı zamanda bu sezon Devler Ligi gruplarında puan alamayan tek takım oldu. 

Beşiktaş’ın Borussia Dortmund’a 5-0 yenildiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (7 Aralık) oynanan karşılaşmalarda alınan skorların ardından Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Atletico Madrid, Ajax, Sporting Lizbon, Real Madrid ve Inter, gruplarını ilk iki sırada tamamlayarak adlarını son 16 turuna yazdırmayı başardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.