Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amerika Birleşik Devletleri’nde “Yılın Sporcusu” Tom Brady seçildi

Amerikan futbolunun efsane isimlerinden Tom Brady, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ikinci kez yılın sporcusu seçildi. 2000-2019 yılları arasında New England Patriots formasıyla altı Super Bowl şampiyonluğu yaşayan Tom Brady, geçen sezonun başında kariyerinde yeni bir meydan okumayla Tampa Bay Buccaneers’ın yolunu tuttu ve ilk sezonunda kariyerinin yedinci Super Bowl zaferini yaşadı.

Tom Brady, Amerika Birleşik Devletleri’nde yılın sporcusu seçildi

Kariyerinde yedi kez Super Bowl şampiyonluğu ve beş kez Super Bowl MVP’si bulunan Amerikan futbolunun efsane ismi Tom Brady, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ikinci kez yılın sporcusu seçildi. 44 yaşındaki sporcu, Tiger Woods (1996 ve 2000) ve LeBron James’in (2012, 2016 ve 2020) ardından Sports Illustrated’ın 1954 yılından bu yana verdiği ”Yılın Sporcusu” ödülünü birden fazla kez kazanan üçüncü isim oldu. NFL’de (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) 22. yılını deviren Tom Brady’nin bu sezon, kariyerinde dördüncü kez ”normal sezon” MVP ödülünü alması bekleniyor. 

Bu sezon da normal sezon MVP’si kalibresinde performansını sürdüren 1977 doğumlu oyun kurucu (quarterback), 2000 yılında altıncı tur 199. sıradan seçildiği NFL’de hiç mağlubiyet yüzdesine düşmeden en çok şampiyonluk kazanan (7), en çok Super Bowl’un en değerli oyuncusu (MVP) seçilen (5), touchdown (sayı) pası yapan (694) ve oyun kurucu olarak maç kazanan (272) futbolcu konumunda.

Tom Brady: ”Lebron James’i yakalamak için 16 sene daha futbol oynamam gerekebilir”

Geçen sezon Tampa Bay Buccaneers’i şampiyonluğa taşıyan Tom Brady, ödül konuşmasında ”Biz çok büyük bir organizasyonuz ve herkesin bu şampiyonlukta çok önemli katkısı var. Ben burada sadece onları temsil ediyorum” dedi. ”2005 yılında bu ödülü ilk kez kazandığımda kanıtlayacak çok şeyi olan taze yüzlü bir serseriydim. Aslında şimdi de aynı şekilde hissettiğimi düşünüyorum” diye konuşan Brady, LeBron James’e ise ”Bu ödülü daha önce 2005’te almıştım. LeBron James ise üç kez kazandı. Onu yakalamak için 16 sene daha futbol oynamam gerekebilir” diyerek mesaj yolladı. 

NFL’deki ikinci sezonunda kazandığı ilk Super Bowl’un ardından 2017’de 40 yaşında kazandığı normal sezon MVP’si ve geçen yıl 43 yaşında kazandığı Super Bowl MVP’si ödülü ile iki alanda da yüzü gülen en yaşlı isim olan Tom Brady, yalnızca Amerikan sporlarında değil, tüm dünyada ismi profesyonellik, devamlılık, istikrar ve başarıyla anılan bir spor efsanesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.