Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, alınan başarısız sonuçların ardından istifa etti. Yalçın, Beşiktaş ile geçen sezon Süper Lig’in yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası’nı da kazanmıştı. 

Sergen Yalçın istifa etti

Süper Lig’de lider Trabzonspor’un 18 puan gerisinde kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın istifa etti. Beşiktaş, kamuoyuna yaptığı açıklamada bu ayrılığı resmi olarak duyurdu. Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın yönetiminde bu sezon oynadığı 21 resmi maçta altı galibiyet, üç beraberlik ve 12 mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yaşamıştı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda ise ”0” çekerek Avrupa’ya veda etmişti. 

Sergen Yalçın’ın Beşiktaş kariyeri

Sergen Yalçın, 29 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş ile sözleşme imzaladı. Abdullah Avcı’dan teslim aldığı takımı 2019-2020 sezonunun sonuna kadar çalıştıran Yalçın, en büyük başarılarını ise 2020-2021 sezonunda yaşadı. 49 yaşındaki teknik direktör, Beşiktaş ile hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda mutlu sona ulaşmayı başardı. Siyah-beyazlılar, Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 79 karşılaşmada 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.