Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (201): Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden Türkiye Barolar Birliği seçimleri – Selin Nakıpoğlu, Zekiye Karaca ve Yelda Koçak ile söyleşi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 5 Aralık seçimlerini, koyu Erdoğan karşıtıyken koyu Erdoğan yandaşı olan Metin Feyzioğlu kaybetti. Feyzioğlu’nun kazanması için her türlü siyasi önlemin alındığı adil olmayan koşullarda yapılan seçimi, 348 delegeden 182’sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan kazandı. Oylamanın yapıldığı genel kurulda kadın avukatlar, cinsiyet eşitliği talep eden bir deklarasyon yayınladı. 1052 kadın avukatın imzacısı olduğu deklarasyon “başta yönetim kurulu olmak üzere tüm kurul ve merkezlerde kadınların eşit temsili” için çağrı yapıyor. TBB seçimleri ve kadın avukatların eşit temsil mücadelesini, deklarasyonu hazırlayanlar arasında bulunan Ankara Barosu avukatlarından Zekiye Karaca ile İstanbul Barosu’ndan Selin Nakıpoğlu ve Yelda Koçak ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.