Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hayata Dönüş” davası: Sadettin Tantan ve Ali Suat Ertosun tanık olarak dinlenecek

Hayata Dönüş” Operasyonu davasının 45. duruşması bugün (9 Aralık) Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun‘un tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

İstanbul-Bayrampaşa Cezaevi’nde 21 yıl önce “Hayata Dönüş” adıyla düzenlenen operasyonda 12 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasıyla ilgili davaya Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

“Görev sınırlarını aştıkları” suçlamasıyla 194 kişinin yargılandığı davanın 45. duruşmasına sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. 

Müştekilerin avukatı Güçlü Sevimli, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Ali Aydın‘ın önceki duruşmadaki ifadelerine dikkat çekti. Aydın’ın “Operasyonun bir numaralı sorumlusu Bülent Ecevit, iki numara İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, üç numara Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, dört numara da Aytaç Yalman” sözlerini hatırlatan Sevimli, dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve dönemin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ertosun’un tanık olarak dinlenmesini istedi.

Sanık Ali Aydın’ın ifadelerinin soruşturma başlatılmasını gerektirecek nitelikte olmadığına hükmeden mahkeme, Aydın hakkında suç duyurusunda bulunulması talebini reddetti.

Mahkeme, dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun’un tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.