Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Erdoğan’ın döviz çağrısı: Erbakan “pansuman tedbiri” derdi

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dünkü (8 Aralık) kabine toplantısı sonrasındaki açıklamalarının sonunda vatandaşlardan ve kurumlardan ellerindeki dövizi çıkarmasını istemesini, kendisinin siyaset alanındaki hocası ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın 1970’lerde hükümetleri eleştirmek için gündeme getirdiği “pansuman tedbirleri”ne benzetip eleştirdi.

“Erdoğan belli ki ne Birleşik Arap Emirliği barışmasından ne Katar seyahatinden beklediği ölçüde yatırım desteği bulamadı. Gelir gelmez topladığı kabinesinden çıkan tek somut sonucun vatandaşlardan döviz cinsinden tasarruflarını bozdurma çağrısı olması da bunu gösteriyor.

Peki, Erdoğan vatandaşlardan bu fedakârlığı beklerken, kendisi de fedakârlık yapmayı düşünüyor mu? Şu kadar döviz hesabını bozdurduğunu açıklamayı örneğin? Yoksa hiç döviz tasarrufu yok mu Cumhurbaşkanı ve ailesinin? Malvarlığını bilsek sorardık.

Örneğin Hazine garantili ödemeleriyle ayrıcalıklı inşaat müteahhitlerine hiç mi fedakârlık payı düşmez şu “ekonomik kurtuluş savaşı” günlerinde? İtibardan tasarruf olmaz kibriyle sayıları artan makam uçaklarından, göstermelik tasarruf genelgesine rağmen alınan makam araçlarından ya? Dört maaş, beş maaş verilen AK elitlere, yeni mutlu azınlığa hiç mi fedakârlık düşmeyecek?” diye soran Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.