Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi gruplarında son hafta: Fenerbahçe’nin konuğu Eintracht Frankfurt – Galatasaray, grup liderliği için Lazio deplasmanında

UEFA Avrupa Ligi gruplarında heyecan, bugün (9 Aralık) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ise zorlu rakipler bekliyor. UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam etmesi kesinleşen sarı-lacivertliler, saat 20.45’te Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt’u Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar ise saat 23.00’te İtalya temsilcisi Lazio ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Galatasaray, İtalya deplasmanından puan veya puanlar ile dönmesi halinde grubunu birinci sırada tamamlayacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe’nin rakibi Eintracht Frankfurt 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu altıncı maçında Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya gelecek. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetecek.

Fenerbahçe, taraftarlarına üç puan hediye etmek amacında

Fenerbahçe, D Grubu’nda oynadığı beş maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet alarak UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti. UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam etmesi kesinleşen sarı-lacivertliler, şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda altı gol atıp yedi gol yedi. 

Olympiakos’a yenilerek UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Fenerbahçe, grubundaki son maçında taraftarlarına üç puan hediye etmek istiyor. Gruptan çıkmayı garantileyen Eintracht Frankfurt’u konuk edecek olan Sarı Kanarya, rakibi ile şimdiye kadar iki maç yaptı. Bu iki Avrupa kupası maçında beraberlik ile sonuçlandı. Öte yandan Fenerbahçe, Alman takımlarını konuk ettiği altı Avrupa kupası maçında iki beraberlik ve dört mağlubiyet alarak galibiyet ile tanışamadı. Eintracht Frankfurt müsabakası ise Vitor Pereria için özel bir anlam taşıyor. Pereira, bu maçtan üç puan ile ayrılması halinde Christoph Daum’u geride bırakacak ve Fenerbahçe’nin başında en fazla UEFA Avrupa Ligi galibiyeti alan teknik direktör olacak. 

Vitor Pereira: ”Bizim için önemli olan lig”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Eintracht Frankfurt maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Pereira, UEFA Avrupa Ligi’ne kıyasla Süper Lig’e daha fazla önem verdiklerinin altını çizdi: ”Gerçekçi olmamız gerekiyor. Yarınki maç önemli bir maç, biz de önemli bir izlenim bırakmak istiyoruz. Ancak ilk günden itibaren söylediğim gibi bizim için önemli olan lig. Yarın değişik bir kadroyla çıkabiliriz ancak yine güçlü bir kadro sahada olacak.”

Eintracht Frankfurt, grup liderliği için sahada

D Grubu’nda oynadığı beş karşılaşmada üç galibiyet ve iki beraberlik alan Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe’den puan veya puanlar alarak grubu lider olarak tamamlamayı hedefliyor. Almanya temsilcisi, şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda sekiz gol atarken kalesinde ise altı gole izin verdi. 

Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak Eintracht Frankfurt’un bir gözü de Royal Antwerp-Olympiakos maçında olacak. Kırmızı-siyahlılar, Olympiakos’un rakibini mağlup etmesi durumunda liderlik için Fenerbahçe karşısında puan veya puanlar ile sahadan ayrılmak zorunda kalacak. Eintracht Frankfurt, bu sezon grubunda oynadığı iki deplasman maçını da kazandı. 

Eintracht Frankfurt ile Fenerbahçe’nin 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın özet görüntüleri:

Galatasaray, liderlik için sahaya çıkıyor

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun altıncı hafta maçında Lazio ile kozlarını paylaşacak. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 23.00’te başlayacak. Mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Carlos del Cerro yönetecek.

Galatasaray’da tek hedef grup liderliği

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda oynadığı beş maçta üç galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, Lazio karşısına grup liderliği hedefi ile çıkacak. Cimbom, şimdiye kadar oynadığı karşılaşmalarda yedi gol atarken kalesinde ise yalnızca üç gol gördü. 

Olimpik Marsilya’yı 4-2 yenerek grup liderliği yolunda avantaj yakalayan Galatasaray, Lazio maçından bir puan ile dönmesi halinde grubunu birinci sırada tamamlayacak. Ancak Cimbom’un, İtalya deplasmanlarındaki kötü performansları dikkat çekiyor. Galatasaray, İtalyan takımlarına konuk olduğu 12 Avrupa kupası maçında beş beraberlik ve yedi mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Öte yandan Fatih Terim’in öğrencileri, Avrupa kupalarında oynadığı son dört deplasman maçını da kaybetmedi. 

Galatasaray, Lazio’ya kaybetmezse Avrupa kupaları tarihinde ilk kez grubunu namağlup lider tamamlayacak. Fatih Terim’in bu maçtaki en büyük hücum silahı ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Genç yıldız, bu sezonki üç gol ve bir asistlik performansı ile fark yaratıyor. 

Fatih Terim: ”Oyuncularımla gurur duyuyorum”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Terim, İtalya temsilcisinin güçlü bir ekip olduğunu vurguladı: ”Lazio, Galatasaray, Marsilya, Lokomotiv aynı grupta. Sanki Şampiyonlar Ligi grubu gibi demiştim. Öyle mücadele ettik. Ne mutlu ki buraya ilk ikiyi garantilemiş, lider, namağlup, deplasmanda gol yemeden gelmiş bir takımız. Roma’da gol yemezsek grubu lider tamamlayacağız. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Lazio’ya saygı duyuyorum. Ciddi, önemli bir takım. Her geçen gün Sarri’nin oynatmak istediği futbolun ve anlayışın oturduğunu görüyorum. Çok önemli oyuncuları var. Dikkat etmemiz gerekecek. Şampiyon karakterini taşıyan iki takımdan bahsediyoruz. Güzel bir maç olacak.”

Lazio, üç puan için sahaya çıkacak

Maurizio Sarri yönetiminde göze hoş gelen bir futbol ortaya koyan Lazio, E Grubu’nda topladığı sekiz puan ile ikinci sırada. İtalya temsilcisi, oynadığı beş karşılaşmada iki galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Sarri’nin öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere yedi gol atıp kalesinde ise üç gol gördü.

Galatasaray’ı yenerek gruptan lider çıkmanın hesaplarını yapan Lazio, temsilcimizi konuk ettiği iki Avrupa kupası maçını da kazanmayı başardı. İtalya temsilcisi, aynı zamanda bu sezon iç sahada oynadığı iki Avrupa kupası maçında da kalesini gole kapattı. Maurizio Sarri’nin Galatasaray maçındaki en büyük kozu ise Ciro Immobile olacak. OPTA verilerine göre dünyaca ünlü santrfor, Avrupa kupalarında oynadığı son dokuz grup maçında sekiz gol ve bir asiste imza atarak dokuz gole doğrudan katkı sağladı. 

Galatasaray’ın Lazio’yu 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi’nde günün programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.